Álomidő - a tudatos álmodásról

Hogy inspiráljon. Téged. Engem. Trükkök, tapasztalatok, élmények. Mert megtanulható. Lehetséges úgy elaludni, hogy közben tudatodnál maradsz, és amikor álmodni kezdesz, tudod, hogy épp álmodsz. És akkor... Bármi. Csak így egyszerűen: bármi, amit képes vagy elképzelni. Olyan valóság mint a "kinti", csak szót fogad neked. Mit szeretnél? Mi a három legféltettebb vágyad? Nem baj, ha lehetetlen. Nem baj, ha sose mondanád el senkinek. Utakat keresek arra a bolygóra, ahol az utazót élete legkülönösebb bulija várja. Érzed? :-) Jössz? :-)

Utolsó kommentek

  • álomontológus: Sziasztok! Nem tud valaki Záporról? Én nem voltam tagja az Álomműhelynek, de érdeklődve olvastam ... (2012.09.21. 14:31) Berobbanás
  • kergezerge: Ezt most hirtelen nem olvastam végig, csak erre guglizódtam, majd visszatérek, most csak annyit sz... (2012.04.05. 16:27) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • Zápor.: Jó, jó, jó!! :-) Próbálkozz vele, Fortis! Örülnék ha láthatnám az álomrajzaidat! Az se baj, ha csa... (2011.09.05. 11:46) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • fortisbarat: Nekem tetszetősek ezek a rajzok . Na csak a kézügyesség , azzal van számomra a baj . Kétbalkéz :) ... (2011.09.03. 15:46) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • fortisbarat: Hú aztamindenit , de jó ez a kép ! És az álom maga is . Ezt a képet te festetted ? Nagyon tetszik ! (2011.08.24. 06:57) Zöld-arany falu és kerekasztal
  • Utolsó 20

A kompozíció öröméről

2010.08.04. 08:37 Zápor.

Fizikai öröm. A repülés se ér fel hozzá, és bizonyos szempontból a szex se. Idézd fel magadban azt a pár pillanatot, amikor egy esztétikai élmény teljesen betölt, elural. Mikor csak arra figyelsz, olyan mértékben, hogy az életed, a személyiséged egy pillanatra eltűnik, annyira nem fontos, mintha arra az időre meg is szünne. És most képzeld el, hogy képes vagy megalkotni pontosan azt a művet, ami jelenleg számodra A tökéletes élmény. A tökéletes alkotás - és: nem csak passzívan befogadod az adott művet, hanem TE ALKOTOD MEG!!

Kb. három hete, örömömben, hogy TÁ -mom van, lebegve énekeltem egy szökőkút fölött, olyan hangom volt, mint akinek van hangja! Meg tud is vele bánni. Durva, intenzív örömöt jelentett hogy ki tudok énekelni tisztán mindent, minden hang ott szól és úgy, ahogy a szerkezet megkívánja.. váááááá. Nagyon jó volt. Aztán meghajoltam lebegve a pár tapsoló járókelőnek, teljesen egyenes, nyújtott testtel. Azt nagyon szeretem, hogy az ilyeneket teljesen hitelesen jelzi az egyensúlyérzékem, éreztem az egyensúlyváltozást, amit olyankor kell (-ene), mikor egyenes testtel függőlegesből vízszintesbe fordulsz, aztán vissza.

Pár napja, tudatos álomban egy buszon azzal szórakoztam, hogy verset szavaltam az utasoknak, és néztem, hogyan reagálnak. (Ez a TÁ felismerése utáni pár eufórikus pillanatban jutott eszembe, semmiféle nemesebb motiváció nem vezetett a spontán viháncolásnál.) A Szeptember végént kezdtem el, mert imádom az összetettségében talált örömet, ahányszor elkap a ritmusának, rímeinek virtuóz pontossága, külön - külön is örömet nyújtó rendszerek harmónikus egymásba olvadása.. Az az a vers, amit szerintem magyarul nem tudó közönségnek is érdemes volna (jól!) előadni, ha a nyelv szépségét kellene demonstrálni.

Szóval, szavalok. Két sorig. Aztán észreveszem, hogy az eredeti szöveget elfelejtettem (természetesen ébren ilyen nem fordul elő), csak itt-ott jut eszembe, foszlányokban, a kimaradó részeket pedig spontán kitöltöm, pillanatnyi megakadás nélkül. Mondatszerkezet kerek, rímek, ritmus pengén pontos, csak...

"Még ifju szivemben a lángsugarú nyár,

mint nyárfaligetben a száz egerek,

de ím, mesekönyv lapokat sose rágjál,

s a tél derekán ne együnk kenyeret..."

:-D No komment. Mászkálok a buszon utasról utasra, és azt élvezem, hogy tökéletes matematikai szerkezet szerint jön belőlem a tökéletes katyvasz. Egy pillanatra nem gondolkodtam, ahogy a jelenség elkezdődött, azonnal tudtam, hogy ez most az álomtudatom kreativitása, semmit sem kell tennem, csak ne hagyjam abba az eredeti vers szavalását (úgyse azt fogom kimondani). Aki élvezett már matematikai tisztaságot egy művészeti alkotásban, az érteni fog. Először hallott szavak, folyamatosan, erölködés nélkül, az épp aktuális, abszolut komolytalan hangulatom ihlete szerint, de elsősorban a képlet hívja elő a bele illő szót, úgyhogy automatikusan tudom - hiszen ezt figyelem, mert ez az élvezetforrás -, hogy a ritmusképlet csiszre stimmel, minden a helyén, érzem a szerkezet hibátlanságát...   Huh. :-))) Jó volt.

Láttam folyamatosan, enyhe lassú mozgásban levő, tejből készült hófehér szobrot, egy lányról, csak a rengeteg hajában voltak acélkék, valódi fodormentalevelek. Nem a szobor mozgott, az teljesen szoborszerű volt, hanem a folyadék áramlott, mozgott lassan, olyan mértékben ahogy a forma megengedte. A lábszáránál éppen csak észre lehetett venni a tükröződés változásaiból, a haja viszont hömpölygött, áramlott, de a mentalevelek folyamatosan szárazak maradtak a felszínén. (Olyan dermedten bámultam a látványt, hogy beértek az őrök, akik elöl eredetileg menekültem.)

Egy időben nagyon lelkesedtem a minimalista, zenes keleti festményekért. Egy srác, aki harcművész volt, és az edzői munkája miatt került (álom)képbe, tök mellékesen megengedte, hogy megnézzem a festményeit. Nem hiszem, hogy ezt sokat kell magyarázni. A tökéletes képek. Az akkori izlésem szerint, nekem, tökéletesek. Többre máig emlékszem, de a kedvencem egy kék-fehér akvarellkép. Felhők. Csak felhős ég, roppant élethűen, annak ellenére, hogy látni a könnyed ecsetvonásokat, az alkotó keze nyomát, az egymásba folyó festékrétegeket. Mintha az eget néznéd: nagy felület, de bárhová nézel, másmilyen, sokféle típusú felhő, sokféle kék szín, egészen bele tudsz veszni a különböző minták struktúrájába, hosszú, viharkék csíkfelhők, kis, foszlányos cirmok, gomolyos, fura alakú, telt bárányfelhők.. Toltam az arcomat egyre közelebb, és egészen a kép szélén, fent, jobbra észrevettem valamit, amit csak úgy láthatsz meg, ha pár centire viszed az arcod az egyébként igen nagy festményhez: két áramvonalas, kék tengeriteknős. :-) Lomhán eveztek, úsztak a felhők között, csak az egyiket lehetett látni egészen, azt oldalról, a másiknak már épp csak a hátulját, az már elindult befelé a gomolyfelhők közé.

A srác felajánlotta, hogy fessek, ad vásznat, ha kedvem van. És én vadállat, inkább be akartam fejezni valami márnemistudom-nagyonfontosat..

Csak nagyjából tudom elképzelni, milyen lehet, ha épp jó hangulatát fogom ki az álomtudatomnak, és akkor kezdenék el festeni. :-) Ha olyan lehet, mint zenélni... :-))) És szobrászkodni is akarok. Eddigi tapasztalataimból kiindulva, a megfelelő helyen és módon rámutatva a kőre, agyagra (tejre...), csak gondolat alapján fogom tudni formálni, és ráadásul olyan élethűen, ahogyan elképzelni tudok valamit. Illetve, nem az éber képzelet szerint, hanem, amilyen élethűen az álomtudat alkotni képes.

Az ujjammal akarok festeni, minden-színű festékkel. Ami épp olyan színű, amilyet elképzelek.

:-DDDDDDD Najó, egyszerűen nem tudom lezárni ezt az írást, jönnek, jönnek a megosztandó élmények..A lényeg:

Ha egy alkotás örömet okoz, mikor befogadod, akkor próbálj belegondolni, milyen örömet tud adni, amikor épp Te magad hozod létre! Tökéletesebbet (mert személyesebbet), mint az ébren tapasztalt ihlet alapanyag, és a puszta gondolat teremtőerejével. Az eszköz, ecset, hangszer stb. csak jelkép, csak az a dolga, hogy az alkotásélményt valóságosabbá tegye. Őszintén kívánom, hogy egyszer átélj ilyet. Felejthetetlen.

***************************

:-DDDD Írok, és közben az emlékek hatására újra kedvet kapok a TÁ -hoz, teljesen vicces. (Tulképp ezért írok..) Kerestem jellegzetes, tudatos álmaimban felbukkanó zenéket, azt hallgatom éppen. És most már úgy vágyakozom, mint az ebédnél az asztal mellett figyelő kutya a húsra: ha lefekvés előtt eleget hallgatnék ilyet, vagy ilyet, és aztán BIZTOSAN KÉPES LENNÉK TUDATOS ÁLOMBA LÉPNI... :-)))))))))))) Már belegondolni is jólesik...

30 komment

Címkék: álomélmény

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosalom.blog.hu/api/trackback/id/tr802197522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fortisbarat 2010.08.08. 10:59:32

De jóóóó !, Elképzeltem azt a bizonyos képet , nagyon tetszett .Szép álmod volt Zápor !

fortisbarat 2010.08.08. 16:57:46

És akkor had jöjjön egy kis Hamis-valódi ébredés .

Ez az álom nem érdekes , hanem csak fura , mert amikor ébren voltam , azt hittem álmodom .
Álmomban a munkahelyemen voltam , ami azért egy kicsit más volt mint az eredeti ,és azt álmodtam , hogy ott lefekszem aludni . Amikor fel akartam kelni , nagyon nehéz volt , mert ahogyan ki akartam nyitni a szemem , vakító fény fogadott .Tudjátok , mint amikor egy sötét helyiségből ki akartok menni , a vakító fényre . Nagy nehezen hozzászoktattam a szemem a fényhez , és mit láttam ,a szobánkat itthon . Izgalomba jöttem , hogy mi a fenét keresek itthon , hiszen a munkahelyen kellene lennem , , valahogy rossz helyre kerültem , vagy valami hamis ébredés történt .Vissza becsuktam a szemem , és amikor újból kinyitottam , már ismét a munkahelyemen voltam .Arra gondoltam , biztosan elaludhattam , , mert azt álmodtam , hogy otthon voltam .Aztán még jöttek más álmok is , és amikor ténylegesen felébredtem , jöttem rá , milyen különös is volt ez az egész .

fortisbarat 2010.08.08. 17:12:49

Ez is eléggé különös volt .
Ezt az álmom nem azért írom , mert valami nagy jelentőséget mutatnék irányában ,hanem mert annyira zavarba ejtő és érdekes volt a szituáció .
Délelőtt bealudtam a meditáció közben . Egyedül voltam itthon .Elkezdtem álmodni .
" A párom meg a gyerek beszéltek hozzám , én meg telefonáltam közben . A Cimborámmal beszéltem , aki először még beleszólt a telefonba , de aztán már csak én beszéltem .
Közben szokás szerint hangosan szólt a zene . Egyszer csak rájöttem , hogy itt nem stimmel valami .Először is hogy telefonálhatok , amikor a telefon vagy 5-m -re van tőlem és nem is csöngött ki . Aztán rájöttem , hogy hogyan hallhatom a többieket , amikor egyedül vagyok itthon .A hangokat még mindig hallottam , pedig ekkor már tudtam , valami nincs rendjén .
Aztán arra gondoltam , talán valakik bejöttek a lakásba .Na jó lesz körülnézni .Felültem és mondhatom ekkor ébredtem fel . Néma csönd volt , sehol semmi zene , se hangok . . A szomszédok is dolgozni , meg suliban vannak .Hmm ! Fura !!

metálfarkas 2010.08.08. 22:29:15

Zápor: nagyon tetszett ez az álmod. Az a kép nagyon szép lehetett. Én szoktam néha - néha rajzolni, amikor az időm engedi és kedvem is van hozzá, mert szeretek rajzolni. És az jutott eszembe az írásodról hogy én is kipróbálhatnék tudatos álomban rajzolni. Kíváncsi lennék nagyon hogy milyen lenne egy ilyen álombeli rajzolás először úgy hogy ceruzákkal aztán meg azok nélkül az újjaimból jönnének ki a színek, mint ahogy te írtad hogy "Az ujjaimmal akarok festeni." Jónak ígérkezik, talán majd kedden kipróbálom, hacsak addig nem jön spontán egy T. álom.

Fortis: Ez az álmod is érdekes volt mint mindegyik álmod. :) Nekem hasonló csak olyan volt amikor zenét hallgattam és méghozzá nem is lassút hanem zúzósat. Na akkor hirtelen itt találtam magamat a gép előtt ahogy képeket mentek le a kedvenc énekesemről. Szinte azonnal észbe kaptam hogy ez csak álom lehet, mert nem kerülhettem ide ilyen gyorsan és nem menthetnék le anélkül képeket hogy bekapcsoltam volna a gépet és felmentem volna a netre. Mihelyt észbe kaptam hogy csak álmodok, azonnal felébredtem sajnos és ez közben a pár pillanat közben hallottam a zenét is. Hihetetlen hogy mennyire valósnak tudnak tűnni sokszor a tudatos álmok.

A legutobbi álmom amit ma késő délután éltem át az bizony nagyon jó volt. Hadd meséljem el, mert ez az álmom számomra nagyon erőteljes és szép volt. Megpróbálom röviden:
Régóta a kedvenc állatom a farkas, pontosabban a fehér. Ha jól emlékszem 4 éve, azaz 14 éves korom óta. Főleg azóta lettem mégjobban farkas mániás amióta a Sonata Arctica együttest ismerem. Persze azelőtt is megvolt a saját kis farkas mániám ami néhány embernek nem igazán tetszett. Van egy másik fórum ahol évekig Fehérfarkas néven voltam, de már Tudatalatti Farkas lett belőle és ott volt kettő ember akik néha olyan néven szólítottak hogy Farkinca és 'kis farkas'. Na engem ez irritált de nem szóltam nekik mert nem volt velük semmi bajom. De kész csoda hogy ti nem hülyéskeditek el a nevemet. :) Talán mert ti komolyabb társaság vagytok mint ők, de mindenesetre örülök neki hogy itt és az álomjárós oldalon nem olvastam ilyen megszólításokat. Remélem nem is fogok. :)

Na szóval az álom: Lefekvés előtt az agyamba erőltettem hogy most tudatosan fogok álmodni és egy farkas leszek álmomban. Lefeküdtem és kb. négy perc múlva azt láttam, hogy fehér bundás lábaim vannak amiknek a végén karmok vannak. Körülnéztem és egy havas erdőben voltam. Rohanni kezdtem, hogy most végre kiélhetem magamat farkasbőrben. Rengeteget rohantam, fáradhatatlanul, mint aki teljesen szabad. Nagyon élveztem. Láttam a napfényt ahogy átszűrődött az itt -ott csupasz fenyőfák ágai között és a szemembe sütött a nap. Aztán jött egy nagy szakadék amit átugrottam és valamiért szikladarabokat löktem le a mélybe az ugrás után. Sétáltam a szakadék szélén, láttam egy döglött nyulat és hallottam hogy egy vadász a puskájával lövöldözik. Azonnal kereket oldottam és rohantam tovább, határok nélkül. Egy nagy jégpályára értem, ahogy ráléptem hasra estem és csúsztam végig a jégen, aztán hatalmas hótömegbe érkeztem amibe belesüllyedtem és alig bírtam valahogy kijönni. Aztán elkezdtem fetrengeni a hóban, de nem én akartam csak magától jött. Szabadon és önfeledten jobbra balra gurultam a hóban és láttam egy mókust futni egy fenyőfa ágán. valahogy felmásztam a fára és az ágra ültem ami megtartott, pedig nem volt túl vastag, aztán leugrottam róla. Utána kerestem egy hatalmas hegyet és elkezdtem szikláról sziklára feljebb ugrálni. Volt hogy ugráltam feljebb, volt hogy a karmaimmal erősen a hegyoldalba kapaszkodtam és egyre feljebb másztam a hegy oldalán. Az út a csúcsig rettenetesen hosszú volt és elkezdtek már a felhők is körülvenni. Na ekkor lenéztem és észrevettem hogy rettenetesen magasan vagyok már. A felhők is körülvettek és a fenyőfák apró kis pontoknak tűntek. Hamarosan végre a csúcsra értem és elkezdtem először lerohanni a sziklákon lefelé, aztán egyikről a másikra ugrottam, aztán gondoltam egyet és zuhanni kezdtem a hegyoldal mentén. Ezek közben a dolog közben a testemre is eléggé figyelni kezdtem és egy kicsit kezdtem érezni azt az érzést mintha lebegnék. Fel akartam erősíteni az érzést és sikerült is, bár nem annyira. Ahogy álmomban zuhantam a szél egyre jobban hasította azt a gyönyörű fehér bundámat és én csak zuhantam egyre lejjebb, át a felhőkön, a talaj egyre csak közeledett. Közben azt kívántam hoigy legyen éjszaka és telihold. Azonnal megtörtént. Aztán földet értem, akár egy macska. Utána rohanni kezdtem, miközben vonyítottam mivel telihold volt és találtam egy jó nagy tüzet, ami elég hosszú és magas volt. Mármint a lángok voltak magasak. Hatalmasat ugrottam át a lángok felett aztán újra és újra, a tűz lángjai pedig már majdnem a bundámat súrolták. Aztán ahogy negyedszerre leértem a hóba láttam egy bárgyún vigyorgó hóembert mellette egy kabátos, kapucnis kissrácot aki azt kérte hogy vigyem őt a hátamon. Hát a hátamra vettem őt és rohanni kezdtem. Aztán találtunk egy ajtót bementünk rajta és egy furcsa szobában találtam magam ahol semmi nem volt csak aranyló falak. A falak ide- oda dobáltak mindig visszapattantam róluk. Aztán megjelent egy új ajtó ami egy örvénylő, háromszög alakú zöld árnyalatokkal teli alagútba vitt. Csak zuhantuk az alagútban én meg a gyerek át egy következő ajtón ami egy új alagútba vitt, aminek az alakja mindig változott. Aztán arra gondoltam hogy legyünk a havas tájon. Ott termettünk és két szürke farkas vicsorogva indult felém, átugrottak és rámnéztek mintha azt akarták volna mondani hogy fussak velük. Aztán elkezdtek futni én meg közöttük futottam a hátamon a fiúval és sajnos ekkor felébredtem.

Nagyon jó volt, egyszerűen nem tudom leírni mennyire élveztem. :) Farkasként, kötetlenül mindenféle emberi szabálytól és emberi erkölcstől, más farkasokkal rohanni, önfeledten fetrengeni a hóban, felhőkbe nyúló hegyről zuhanni és talpra esni, sziklákon ugrálni, vonyítani a teliholdra, nagyokat ugrani, lángok felett ugrálni és vinni egy fiút a hátamon.......... Nagyon jó volt. Annyira beleéltem magamat, amennyire csak tudtam és minél jobban beleéltem magamat annál jobban élveztem. :) :) Ezt sokáig nem fogom elfelejteni, le is írtam az álom naplómba.

Valamelyikőtök volt már tudatos álmában a kedvenc állata, vagy csak én?

fortisbarat 2010.08.09. 09:25:32

@metálfarkas: Micsoda egy gyönyörű álom volt Metálfarkas ! Szinte érezni a hó hűvös érintését , amit hemperegsz benne . Nagyon szép volt , igazán gratulálok !
Álmomban én is voltam már állat , de nem tudatosan és nem valami kedvenc , hanem ahogy jött . Voltam már holló , voltam kecskebéka , teknősbéka kétszer is , voltam denevér :) :) Engedd meg , hogy ide írjam neked egy régebbi kis versikémet amit a szűrke farkasról írtam , akár neked is írhattam volna annak idején .

Greywolf

Greywolf jó barátom !
Eljött az éjed , eljött az álmod
Elhagyod a tested, csak egy pillanatra ,
eltűnik a korlát, mely lelked visszatartja.

Farkasbőrbe bújtál ,hisz mivé is lehetnél,
abban is maradnál,ha mindent megtehetnél .
Szaladnál a réten , követvén a holdat,
üvöltenéd bátran , farkasi mivoltodat .

Táncol a holdfény ,szürke farkas hátán ,
szalad az idővel,szelek széles szárnyán.
Nem vágyja a nappalt ,mindig csak az éjjelt,
eljő a hajnal , szürke-farkas véged !

Felvirrad a nap most, új nap hajnalára,
emberré válásod ,sorsod óhajára.
De eljő még az éjjel , álmaid éjjele ,
megindul a hold már ,s üvölti jöjj vele !

Háát ezt egy olyan cimborámnak írtam , aki hozzád hasonlóan farkasbőrben érezte jól magát . Hmm elég különös egy életvitel .

theofil 2010.08.09. 11:11:29

Aha itt vagyok. Az álom irígylésreméltóan klassz és én irígylem is.
A vers is szép.
Fortis, nincs kedved valamely szép álmodat - bármelyiket - ide leírni?

Tudod: libacomb!

kuszkusz

fortisbarat 2010.08.09. 11:52:34

Jól van itt van még egy kis csámcsognivaló olyan tudatállapotokról és mozzanatokról , amit az ember nem képes hová helyezni .

Félelmetes vicc Alvajárás gyanús ?

Ez egy igen fura álom volt , de egyáltalán nem biztos , hogy az volt , szóval fogalmam sincs mi volt ez . Feküdtem az ágyon , szépen aludtam és álmodtam .Azt álmodtam , hogy rég meghalt apám üldögél az ággyal szemben lévő kanapén és beszélget valakivel , talán a bátyámmal , aki most éppen a Balatonnál nyaral , de ez olyan érdekes , mert az ő személyében egyáltalán nem vagyok biztos . A valóságban a párom üldögélt a kanapén és nézte a tévét , néha a gyerek bejött és ők beszélgettek csendben . Nos eddig még nem volt semmi érdekes , csak az , amit álmodtam .
Gondoltam hülyéskedek egyet és fölülök és morgok , mint egy múmia , vagy zombi és jól rájuk ijesztek . Nagy röhögés lesz a vége gondoltam .Nos ez valóban így is történt , de aki fölült , nem én voltam . Egy múmia volt az , aki fölült és rettenetesen félelmetes hangot adott ki magából , morgott és szóval horrorfilmbe illő hang jött ki a torkán .A kezeit , azaz a kezeimet ahogy feküdtem feléjük nyújtottam és adtam ki ezt a hangot . Valami nem stimmel , visszafordultam , nem e az ágyban fekszem még mindig , de nem , én voltam az , aki felült .Kinyitottam a szemeim , ha eddig netán nem lettek volna nyitva , de a kanapén a párom üldögélt , és semmi ijesztőt nem látott , hallott , mert biztosan megjegyezte volna , vagy nevetett volna , szóval a valóságban nem adtam ki semmi hangot és a kezeim sem voltak kinyújtva , de felülni fel voltam ülve , ahogy az a másik én . Megint visszafordultam a helyem felé , hogy biztosan fölkeltem e egyáltalán , de most már meggyőződtem róla , hogy ébren vagyok és nem történt semmi . Eszembe jutott egy régi mondás , miszerint / Nem félek a sötétben , mert nincs ott félelmetesebb önnön magamtól ! / Hmm . Háát nem tudom mit mondjak .

metálfarkas 2010.08.09. 14:13:23

Húha Fortis, micsoda álom.
Ez a vers nagyon tetszett. Én is írtam már farkasról de az inkább egy dalszöveg - vers keverék.
Testenkívüli élményed nem volt mostanában?

fortisbarat 2010.08.09. 17:02:58

Mostanában nem , de azért mesélhetek még , ha szeretnétek azokról is.
Egyes élmények annyira meghökkentőek és csodálatosak voltak .

fortisbarat 2010.08.09. 17:18:44

Háát ha nagyon szeretnétek fölteszek egy pár TKÉ-s és TKÉ gyanús tapasztalást . Ez itt az egyik leg misztikusabb és leg kedvesebb :

Csillagfény 2009 .6 .10

A csillagközi térben jártam , és egy asszony kibontakozó alakját néztem , aki maga is csillagokból állt . Amikor ott voltam , csak ennyit mondott . Hazatértél fiam ? Hmm ennyi

fortisbarat 2010.08.09. 18:29:44

Ez itt még egy csodálatos élmény , pláne érzésekben . Azt hittem tudatos álomban vagyok , de aztán erős a gyanúm , hogy ez egy TKÉ élmény volt , már csak a részletek miatt is . Ime :

Látogatás Száráhnál . 2009-08-23

Azért adtam ezt a címet , mert egyáltalán nem vagyok benne biztos , hogy álmodtam . Ez olyasfajta fura egy állapot volt ,mint mikor hallottam azt a hangot , aki azt mondta gyere kövess . / apró álmoknál /
Egy emeletes házat láttam a távolból , és belső nézőpontból közelítettem egyre közelebb és közelebb .Egyre jobban kirajzolódtak a fal részletei . a repedés a sarokban , már egészen közelről láttam minden részletét . Az ablak felé lebegtem , de először nem láttam semmit csak homályt . Mintha nem lenne szabad benézni . De aztán megláttam egy lány alakját , aki valamiféle íróasztalra hajtotta fejét . Nem aludt , inkább csak merengett , de ez a kép még homályos volt . Aztán mintha megjött volna az engedély , kitisztult a kép , és roppant részletességgel láthattam az egész szobát . A sok mütyürt , ceruzát , a holmikat a polcokon , mindent . Nagyon jó volt ilyen élesen látni mindent . A lány állt az asztal előtt kb 16 évesnek tippelném talán és az arcomba nézett . Én néztem a szemeit , nagyon tiszta tekintet ,sehol egy homályos gondolat . Itt az alkalom , most kérdezni fogok , villant át a gondolatom , és kezdtem .
Szia hogy hívnak ? kérdeztem
Szarah . jött a válasz
Én Zoli feleltem .
Eztán valami húzni kezdett vissza felé , és az egésznek vége lett , fölébredtem .
Azon rágódtam , a következő kérdésem az lett volna , mi a neve ennek a városnak , de ez már nem sikerült . Hát fura egy élmény .

fortisbarat 2010.08.10. 11:17:08

Olyan fúrcsa amikor a két világ mind a kettő valóság .

Melyik a valóság ? 2009 3 . 24

Ez egy nagyon egyszerű álom , mert csak annyi történt benne , hogy üldögéltem egy padon két férfi és egy nő társaságában . Idegenek voltak , de mégis elbeszélgettünk valamilyen könyvekről . Valakitől még egy levelet is kaptam , valami fura nevű helyről , a másik két férfi azt mondta , ilyen nevű hely nincs is , de én tudtam , hogy létezik valahol .Aztán ráuntam már a beszélgetésre , és mondtam nekik , elálmosodtam , azt hiszem elmegyek aludni . Fölálltam , hogy menjek aludni és erre fölébredtem .
A poén az volt az egészben , hogy olyan volt , mintha az lenne a valóság és ez a valóság meg az álom . Hiszen aludni mentem vagy mi a csud

fortisbarat 2010.08.10. 11:18:55

Lefeküdtem felébredni 2009 05 03

Ez egy álom ? Hát ha az akkor elég érdekes egy álom , de már nem az első , volt már hasonló , mindjárt elmesélem , hogy mi .
Vidéken voltunk anyósoméknál , már mindenki feküdt én egy fotelben üldögéltem a sötétben . Az ágyra néztem , és arra gondoltam , ideje lenne már lefeküdnöm aludni . Oda másztam a helyemre , az ágy igazán nagy , 4 személyes , de csak ketten feküdtünk benne a párommal . Szóval a helyemre másztam , hogy lefeküdjek aludni és erre mi történik , -?-fölébredtem . Akkor kapcsoltam , hogy hiszen nem feküdhettem le , mert már rég lefeküdtem és már régóta a helyemen alszom . Mi ez , mi történik velem ? Ez már a második olyan alkalom volt , amikor lefeküdtem aludni és erre ébredtem hiszen eddig aludtam .. Az álom a valóság , vagy a valóság az álom ? Vagy nem is álom , hanem TKÉ amiket átélek , és azért ébredek fel , mert akkor lépek vissza a testembe ? Mit gondoltok ? Történt már velem hamis ébredés , de létezik hamis elalvás ? Hát ez tényleg fura .

Ui: az érdekes még az , hogy abban a pozicióban ébredtem föl , amilyen pozicióban lefeküdtem aludni . Ááááá nem tudom melyik a valóság !

fortisbarat 2010.08.10. 16:49:03

Metálfarkas kedvéért tettem be ezt az álmot , amikor találkoztam önmagammal .

Ismeretlen ismerős önmagam2010-05-18
Ez egy elég fura helyzet volt . Álmomban felültem az ágyon , mert megláttam , hogy valaki bejött a szobába , megállt az ágy előtt és engem nézett .Régi ismerősként üdvözöltem , akit nagyjából vagy 20 éve nem láttam .
-Na hallod jól megváltoztál , mondottam , de te vajon felismersz e még engem , nézd meg én is mennyit változtam .
-Igen sokat változtunk mind a ketten mondta .

Még néztük egy darabig egymást , és bár teljesen tudatában voltam hogy ki ő , mégis fogalmam sincs , de azt hiszem ő mégis csak önmagam .

fortisbarat 2010.08.11. 10:19:08

Ez is egy kedvenc álmom volt .Igazán egy mszomorú kezdete , de mókás végzete volt :)

Nyaralás a túlvilágon TKÉ ? 2008-07-21

Sziasztok !
Szóval azt álmodtam , hogy egy másik dimenzióban voltam , de mondhatnánk úgy is meghaltam , kiléptem , meg ilyesmi .Az álomban sok olyan emberrel találkoztam , akik mind ismerősök ,de amúgy fogalmam sincs kik voltak ők , pedig barátok is voltunk . Elhatároztuk , hogy kilépünk a testünkből , de hogy ez milyen módon történt , nem tudom , csak azt , hogy a páromnak be akartuk bizonyítani , hogy van élet a halál után . Szóval megtörtént és ott voltam a szobánkban a párom az ágyon ült és szomorúnak látszódott , mert belementünk egy ilyen kísérletbe . Azt hiszem tán meghalhattunk ?Elkezdtem kapcsolgatni a villanyt föl és le , ami működött is , de ő nem láthatta .A szék karfáját ütögettem , semmi reagálás , csak bambult maga elé .Egész közel mentem és arra kezdtem el koncentrálni , hogy legalább az arcomat lássa meg , de semmi siker . Kiabáltam , tehettem bár mit , nem látott , nem hallott engem , semmi eredmény .Egy idő után föladtam és hirtelen két ismeretlen barátommal egy benzinkútnál voltunk . Hívtak , hogy ha már nem az anyagi világban vagyunk , próbáljuk ki azt , amit amúgy nem lehet és már jött is valaki , hozott egy pohárban valami löttyöt ,azt mondták én is kóstoljam meg , milyen ízű .Megtettem , hát elég fura volt , Mi ez kérdeztem , ők azt mondták benzin . Na jó ez is megvolt .A váltásra nem emlékszem , de egyszerre csak egy ismeretlen ismerős nő mellett ültem egy kocsiban ,száguldottunk , aztán egy téren jól felborultunk .Kimásztunk a járgányból , egymásra néztünk és elkezdtünk vigyorogni . Hiszen nem az anyagi testünkben vagyunk , nem árthat nekünk semmi . Kicsit később miután beszélgettünk egyet egy zöld réten üldögélve , berobogtunk egy kapun át , valami helyre . Akár a Balatonnál az üdülőövezet , a stranddal meg ilyenek .Csodálkoztam , hogy a kapu mellet állt egy rendőrautó , hát ez meg mit keres itt , itt is vannak rendőrök ?-gondoltam , de nem számított valahogy semmit .Bent egy ruhás boltban megint találkoztam a haverokkal , akikkel a benzinkútnál a benzint kóstolgattuk . Az egyik srácnak a felesége is ott volt , és azon vigyorogtunk , hogy mondta nekem az egyikőjük , hogy na itt nyugodtan nézegetheti a ruhákat zoknikat napestig , odaát mindig ez volt a mániája .Kijöttünk a boltból és azt kérdeztem a többiektől , hogy nem kéne e egy kicsit sportolni , fekvőtámaszt csinálni , hogy karbantartsuk a testünket ? De valahonnan egyből jött a válasz , nem kell félni , ez a test , sosem kopik el

metálfarkas 2010.08.11. 16:41:55

Fortis, érdekes volt amikor meséltél arról, hogy önmagaddal is találkoztál te is tudatos álomban. Ez velem is megtörtént már, de az enyém ennél ezerszer bonyolultabb. Először amikor találkoztam magammal, akkor egy 7 - 8 év körüli fiúval találkoztam, aki nagyon beteg volt és az én gyógyításomra várt. Fehér sugarakkal gyógyítottam őt és eleinte fogalmam sem volt ki ő. A gyerek elég boldognak tűnt amikor gyógyítottam. És valamiért én is az voltam álmomban. Hirtelen felébredtem és elkezdtem agyalni hogy ki lehet ez a fiú és miért tőlem vár gyógyítást. Azon gondolkodtam, hogy esetleg beleturkáltam más álmába. Mert ugyebár állítólag ez is lehetséges. Nem is gondoltam arra hogy az a fiú a belső énem. Valaki egy másik fórumon azt mondta hogy lehet, hogy tényleg más álmába turkáltam bele, de az sem kizárt, hogy az a fiú egy gyerekkori trauma amit nem tudtam feldolgozni és ezért vár gyógyításra. Az az igazság, hogy rossz gyerekkorom volt, erről nem beszélnék bővebben, hogy miért. De tényleg szörnyű gyerekkorom volt. A borzalmak kisebb kihagyással sajnos folytatódtak, volt egy rettenetes mély pont is 15 éves korom körül amikor végezni akartam magammal és sajnos meg is kíséreltem. És azóta sem történt javulás, sőt csak rosszabb lett.Na de ne kalandozzunk el. Következő tudatos álmomban a fiú megint azt akarta hogy gyógyítsam és a következő álmokban kifaggattam őt. Azt mondta nekem, hogy ő az én belső énem, sőt azt a szót is használta hogy ő az én 'lelkem'. Azt mondta hogy azért beteg mert túl sok fájdalom érte és mert én túl magányos vagyok. Sőt, a fejemhez vágott csak úgy lazán egypár dolgot is. MEgkérdeztem tőle azt is hogy miért csak 7 - 8 év körüli. Azt válaszolta hogy azért mert túl sebezhető a lelkem és sebzett is. Hogy miért fiú, azt sejtettem. De meg is kérdeztem tőle hogy miért. Azt válaszolta amit sejtettem. De ezt hagyjuk. Egy másik fórumon sokat segítettek nekem ezzel az egész üggyel kapcsolatban, volt két ember akik jobban a mondatok mögé tudtak látni. Ugyanis a fiú használt olyan szavakat is, hogy "lehet" ,"nem tudom", "a repülés is gyógyít" "szeretlek téged". Nagyon érdekesek voltak a vele való találkozások és még mindig sokszor gyógyítom őt / saját magamat tudatos álmaimban. Ez sok percet elvesz ugyan a tudatos álmokból, de nem érdekel. Sajnos sejtem hogy az álombeli segítség nem igazán elég és hogy évekig is eltarthat ez a segítség. És akkor mindig csak csodálkozok hogy mennyi mindenre rá tud jönni az ember tudatos álmodás közben. Meg tudja ismerni a legbelsőbb gondolatait, nagyon mélyen tud turkálni a tudatalattijában, sőt még gyógyítani is tudja elvileg magát - erről már sokat olvastam a neten.
Amikor én megkérdeztem a kissráctól hogy gyógyult-e már azóta amióta gyógyítom, azt felelte hogy: "Igen. Több önbizalmad lett." Na ez a mondat....... durva. NEm tudom, mi lehet belőle igaz.
Na mit szóltok?

Húha Fortis, hogy neked micsoda élményeid vannak. :) Túl sok furcsa dolog történik veled. Bár velem is szoktak furcsa dolgok történni tudatos álmodáskor, de veled már rengeteg megtörtént. Nekem igazából kettő van, amit sehogy sem értek. Hátha te tudnál valamit mondani rá.
Az egyik olyan volt hogy amikor zenét hallgattam egy pillanatra álmodni kezdtem, vagy valami olyasmi történhetett. Mintha az álom meg a valós világ összemosódott volna, mert láttam a szobámnak az egyik részét, szóval mintha elbámultam volna egyenesen abból a helyből, ahol feküdtem. Mintha nyitott szemmel álmodtam volna, fogalmazhatunk így is. Persze egész végig csukva volt a szemem. Hirtelen eltávolodott minden, amit láttam. A polc is, a fal is, minden tárgy. Mintha három méterre lettek volna tőlem, aztán gyorsan visszacsúsztak az eredeti helyükre. De mindez olyan volt mintha a valóságban történt volna. És itt még nincs vége. Utána tovább hallgattam a zenét de mivel elálmosodtam, egyre lejjebb ment a szemem... és amikor már lehunytam a szemeimet hamarosan azt hallucináltam, hogy egy nő sikít. Hang volt, de kép nem. Csak sötétséget láttam közben. Aztán felriadtam és persze hogy nem a valóságban sikitozott valaki, csak képzeltem. Volt már ehhez a hallucinációhoz hasonló.
Aztán volt egy másik furcsa helyzet, amikor egyik éjszaka spontán testenkívüli élményem volt. Körülnéztem, lebegtem egy kicsit aztán arra jutottam hogy ha már így alakult, hadd jussak el oda, ahol Bruce Dickinson van (a kedvenc énekesem) és hirtelen mintha a sötétség magába nyelt volna, megláttam Bruce-t, de vaksötét volt a környezet. Talán ott is éjszaka lehetett és nem láttam rendesen a szobát? Csak azt láttam hogy Bruce lebeg ott a sötétben, de mintha neki is az asztrálteste lett volna csak ott. Csak bámult maga elé és a sötétben lebegett. Fortis szerinted az az asztrálteste volt? Vagy mi lehetett ez? MIután megnéztem őt, visszasodródtam a szobámba és úőgy döntöttem hogy itt legyen vége az egésznek és belelebegtem a fizikai testbe. Azonnal felébredtem és éreztem egy kis remegést a testemen.

fortisbarat 2010.08.11. 20:33:38

@metálfarkas: Szép kis élmény ezzel a benső önmagaddal . Végig az járt az eszemben , hogy jó , jó az , hogy gyóggyítgatod , de ha beteg úgy tidnál rajta a legjobban segíteni , ha változtatnál valahogy a világhoz való hozzáállásodon .

A fura észlelésed a szobával kapcsolatban , meg amikor hangot hall az ember , az lehet kapcsolatos a tisztánhallás tisztánlátás képességével . Ha a fizikai szemeid csukva vannak de nem TKÉ vagy ahogy te jobban szereted OBE állapotában vagy , akkor tisztánlátás történik ilyenkor szerintem .

Ennek ellenére van úgy , hogy az ember kilép a testéből és megtörténhet hogy nagyon rosszul lát , vagy éppen nem lát semmit . Ezzel sincs semmi probléma , mert csak a tudatossági szinttel van a baj . Ilyenkor azt kell akarni , kívánni , vagy kérni , hogy láss tisztán és élesen . Meg fog történni .

Én úgy tudom , hogy asztrál síkon az asztrális teret látjuk .Ebbe viszont bele lehet kötni , ez egy eléggé bizonytalan terület , mert hiába szakad kint az utcán az eső és te kilebegsz az ablakon és érzed a bőrödön az eső lanfyos érintését , attül ez még történhet azért is , mert az esőnek is lehet asztrális kivetített mása . Nem is tudnék erről sokat mondani , talán akinek sok tapasztalata van sem ismeri a törvényszerűségeket , mert igazán nehéz a téma .

Az , hogy Bruce-t láttad lebegni a sötétben , akár az is megtörténhetett , mert miért is ne láthatnád az asztrál testét amint éppen lebeg , ha mondjuk éppen alszik . De sajnálom ez tényleg nem az én asztalom . Sokat nem tudok én sem ezekről az élményekről nem volt még annyira sok .

fortisbarat 2010.08.11. 20:43:45

Ez itt egy olyan TKÉ , vagy OBE , amikor nemkivánatos entitást kellett elűznöm a testemtől . Igen , ilyesmi is megtörténhet ,de a megoldás mindenesetre bevállt :)
A harc nem mindig célravezető , sőt szerintem inkább nem , mint igen .Szóval ez volt talán az első teljesen tiszta tudatos TKÉ-m

Gondoltam lazítok egy kicsit és elengedem magam . Próbáltam volna valami TKÉ-t összehozni , ami még ugyebár soha nem sikerült , vagy ha sikerült is valaha , nem emlékszem rá , na mindegy , nem tudom hogyan megy ez . De szerintem kellene emlékezni . Nem sok sikerrel jártam , nagyon össze-vissza kavarogtak a gondolataim . Hasra fordultam , gondoltam inkább alszom egy kicsit . Alig aludtam el , már álmodtam is valamit . Ezt az óra tanúsítja .A szobánkat láttam , az ágyon feküdt egy alak . Hmm , lehet én voltam az ? Nem tudom , mert inkább a függönnyel voltam elfoglalva , ami még az előző függönyünk volt , de érdekes módon a jelenlegi ablakunk , mert nem rég lettek kicserélve ezekre a termó ablakokra . Van ott fönt egy automatikus szellőztető amin néha beáramlik a levegő . Először arra gondoltam ez mozgatja a függönyt , de ez annyira kilebegett a helyéről , hogy az már lehetetlen .Egy szellemi energiát észleltem , ami az ágyon fekvő test fölé tornyosult . Bárki is volt az ágyon , úgy éreztem , meg kell védenem . Ráordítottam a szellemi energiára , hogy takaródjon onnan . Hmm ! -aztán eszembe jutottak dolgok és gyorsan taktikát változtattam .Odaléptem és átkaroltam ezt az esszenciát , vagy inkább árnyat , nem tudom hogy fejezzem ki , mert valami alaktalan dolog volt és alig észlelhető . Meg is lepődtem , hogy érzékelek valamit , mintha tényleg megfoghatnám , de nem úgy mint egy tárgyat , inkább mint az űrhajósok az űrben a vizet . Magamhoz karoltam és azt mondogattam , gyere , szeretlek . Gyere-gyere és mintha magamba akarnám húzni .Eltávolodtunk az ágy közeléből , olyan érzésem volt , mintha arra gondolna , ezzel úgysem mész semmire , de én csak tovább bizonygattam mennyire szeretem , és ennek hatására egyszer csak eltűnt . Én meg fölébredtem .

metálfarkas 2010.08.11. 22:24:58

Tisztánlátás....... De bővebben ez mit jelent? Nem hallottam még róla soha.
"Ha változtatnál valahogy a világhoz való hozzáállásodon" - ez nem mindenkinek olyan könnyű de azért igyekszek.............

Hát ez az élményed egy kicsit durva......... Sőőt, nagyon az. Én néha félek attól hogy valami nem oda illő lény vagy akármi kihasználja a tudatállapotomat, akár testenkívüli élményt élek át, akár tudatos álmot és valamit csinál, vagy belémlát. Egyszer amikor elvileg OBE-m volt, akkor láttam egy kissé sötét (nem túl sötét) árnyat a fal mentén, de az messze volt az én testemtől, majdnem a szoba másik végében volt.

Én rajzoltam is a legutobbi tudatos álmomban, ez még kedd este volt. Nem volt rossz, de szerintem voltak pontok amikor bénábban rajzoltam, mint a valóságban. De végülis volt hogy nagyon tetszett a dolog és elég élénkek voltak a színek. Eleitne egy rózsaszín helyen voltam ahol a földön láttam egy mosolygós jelet :) Fehérrel volt rajzolva. Odalebegtem mellé és sárga csillagot rajzoltam a két szemébe, a szájára pedig furcsa mintákat rajzoltam. A valóságban ilyeneket nem igazán szoktam rajzolni. Ilyen mintákat rajzoltam a szájra: < ; > ; O kék színnel. A ceruzák a levegőben lebegtek és azzal rajzoltam amelyikkel akartam. Megrajzoltam az ember fejét meg a kezeit, lábait, egy zöld pólót rajzoltam rá, aztán lány lett belőle, megrajzoltam a hosszú barna haját, egy furcsa szoknyát is kapott, ami szintén elég furcsa volt mint a minták a száján és a csillagszeme. Na és a cipő amit rajzoltam rá, az volt talán a legfurcsább. Valahogy kilógtak belőle a lány lábujjai. Kék szárnyakat is rajzoltam neki és egy varázspálcát a kezébe. Jóformán tündér lett belőle. Madarak szálltak oda közben és csiripeltek, sőt rászálltak a rajzra is, ami ettől életre kelt és húsvér ember lett belőle, vagy ha úgy tetszik tündér. Elrepült velem egy másik tájra amit én rajzoltam meg. Már nem is kellettek a lebegő ceruzák, mert az újjaimmal rajzoltam, ami nagyon jó volt. :) De valamiért rengeteg napot rajzoltam az égre, aztán hegyeket, tengert és szigetet. Aztán a legközelebbi rajzolás úgy történt hogy egy szivárványon csúsztam le és farkassá akartam közben változni ami meg is történt. Láttam álarcos embereket akik odalent énekeltek a mezőn, így leugrottam a szivárványról és láttam állatokat, akik az álarcos emberek körül járkáltak, meg ugráltak, mintha táncoltak volna, vagy inkább csak akartak volna.......... Csatlakoztam az állatok közé és én is úgy ugráltam ahogy ők, aztán láttam egy papírt a fűben, odamentem és a karmaimból (mivel farkas voltam) azokból jöttek ki a színek. De olyan furcsa és bonyolult alakzatot kezdtem el rajzolni, ilyesmiket nem szoktam a valóságban. Ekkor sajnos felébredtem, talán mert túl mereven bámultam a rajzot.

fortisbarat 2010.08.12. 08:20:03

@metálfarkas: Az meglehet , hogy valóban túl sokáig bmultad a papírt a végén ..Bár nem tudom . Mindenesetre szép álom ,és kellemes , egészen kiegyensúlyozottnak tűnsz amikor ilyeneket álmodol .

A tisztánlátás , tisztánhallás képességét valahogy úgy értsd , amikor nem a fizikai szerveidet használod . Persze rá lehet fogni még sok mindent , de szerintem a mi esetünkben egyenlőre ennyi is elég .

metálfarkas 2010.08.12. 11:45:37

Hát érdekes ez a tisztánlátás és a tisztánhallás..........
Ma este meghallgatom a hanganyagot amiből kiszedted azokat a Tibeti szerzeteseket. Kíváncsi vagyok mit fogok majd álmodni annál a mesés résznél. AZtán majd holnap beírom ide, gondolom érdekes lesz attól a sok hang effektől meg a mesés résztől.
Addig te meg mesélj valami nagyon érdekes álmodról itt ha van kedved.
Ja egyébként meg ez az oldal lehet hogy érdekelne téged:

pszi.gportal.hu/gindex.php?pg=20648406

fortisbarat 2010.08.13. 08:47:38

Itt egy olyan álom következik , amiből láthatjátok , hogy milyen jópofin el lehet tűnni , ha valakik üldöznek álmunkban .
Kis csinytevők 2010-06-19
Kicsit nehezemre esik visszaemlékezni mi is történt ebben az álomban . Valakit követtünk , bár nem tudom ez volt e a csali , vagy csak a saját kívánságunkat akartuk kielégíteni . Mindenesetre eljutottunk arra a fura kis helyre , akár egy antikvárium , megkaptuk azt amiért oda ment az a másik ember . Teremtést kaptunk , de végül is hírtelen azt sem tudja mit kezdjen vele az ember . Négyen voltunk , fiatalok . De nagyon nem stimmelt valami , szerintem a többiek találtak ki valami ökörséget , és mivel mindig minden tettnek valami következménye van , jöttek is hamar olyasféle rendfentartó közegek . Egy irányba terelték az embereket , hogy fülön csíphessenek bennünket . Nem igazán szerettem volna ezt , ezért egy szem pillantás alatt átváltoztam csecsemővé , egy baba kocsiban . A három másik úgyszintén .Már két baba kocsiban voltunk akár a négyes ikrek , enyhén még óbégattunk is hozzá . Háát ez tiszta röhej , de elég hatásos volt . Aztán amikor elcsitultak a kedélyek , benéztem egy mulatóhelyre , ahol az egyikünk éppen felállt a zongorától . Ugyanis zongora művésszé teremtette magát annak minden tudásával , így mikor befejezte az emberek elégedetten osztogatták neki a pénzt . Most jut eszembe , én még semmit sem csináltam , és mondtam is a többieknek , nem szabad magunknak csak úgy pénzt teremteni , mert az valahol máshol hiányt fog eredményezni , ezért is kerestek a múltkor annyira minket , mert ennek itt nincs jó vége . De aztán csak belehúztam én is , egy nagy épületet teremtettem ami egy kórház volt . Oké , már megvan a kórház , de hogy szerezzünk akkor hozzá pénzt ? Nem maradt más , kéregetni kezdtünk az utcán , és lám csodát az emberek kedve adakozó volt .

metálfarkas 2010.08.13. 16:06:19

Nahát, micsoda álmod volt már megint. :) Az emberek meg csak úgy adakoztak simán.......... Nahát.......
Írtam az álomjárós oldalon hogy most megírom ide az álmomat. Na szóval tegnap este meghallgattam az álomhozó 2. vágott verziót és nagyon tetszett. Hogy tudtál ilyen jót csinálni Fortis? :) Max. egy perc alatt álmodni kezdtem még amikor ment az elején az a búgás féleség. Azt álmodtam hogy zuhantam és elsuhant mellettem egy családi ház aztán meg egy ajtó. Megkapaszkodtam a kilincsben és beestem az ajtón. Egy nagy erdőben találtam magamat és volt egy olyan fa előttem aminek az ágain színes almák voltak. Leszedtem először a lilát és belekóstoltam és hasonlóan jártam mint Alcie a Csodaországban. :) Hatalmasra nőttem tőle. Arra gondoltam hogy legyek eredeti méretű és sikerült is. Előjött a fa mögül egy vaddisznó akinek a sárga almából adtam és a vaddisznó nagyon pici lett tőle. Szomorú is lett azért amiért ilyen picike lett, képzeljétek el. :) Nem mondott semmit, de láttam rajta hogy a sírás kerülgeti. Odaadtam neki a lila almát és hatalmasra nőtt. Szárnyai is lettek és felmászta m a hátára aztán a fejére ültem. Közben madarak szálltak le a fejére és csiripeltek. A vaddisznó repülni kezdett a fák felett, de tényleg óriási volt. Amíg repült valamiért kitártam a karjaimat és a madarak közül néhány rászállt a karjaimra. Volt az erdőben egy örvénylő rózsaszín lyuk is amin berepült a vaddisznó és egy sötét helyre értünk ami tele volt ajtókkal. Az egyiken beugrottam és követett egy madár is aki ott csiripelt mellettem. Egy nagy tó előtt találtam magam és valami dzsungel lehetett a tó körül. Láttam a tó felszínén halványkék kockákat úszni és úgy döntöttem hogy végigmegyek rajtuk de ez így emberi testtel kicsit macerás lett volna, így fehér farkassá változtam. Könnyedén tudtam ugrálni a kockákon, egyikről a másikra és közben a madár is ott volt velem. Békák és gyíkok néztek a partról és a békák brekegtek a gyíkok meg olyan furcsa hangokat adtak ki mint amilyen a hanganyagban volt. Az egyik béka tavirózsákon ugrált és így követett engem. Aztán beleugrottam a vízbe és úszkáltam benne, és a nap fénye a szemembe sütött. Aztán süllyedni kezdtem a vízben és egy sivatagi helyre süllyedtem lassan, ahol sok olyan nő táncolt fehér ruhában és nagy köcsögöket tartottak a vállaikon. volt egy fehér ruhás, turbánt viselő ember aki négyzeteken lépkedett, megszólaltatva így kicsit később olyan hangokat amik a zenében voltak. Meg volt egy fehér ruhás kopasz férfi is aki egy hatalmas dobot vert. Mintha valami szertartásba kerültem volna. Ahogy földet értem a táncoló nők akik köcsögöket hordtak a vállaikon körbe álltak engem aztán bejött a kör közepére egy 20on valahány éves nő és a kb, 7 éves lánya. A nő azt mondta hogy: "Ez az állat lesz a mi szent farkasunk." Eléggé meg is hökkentem amikor ezt mondta. Elindultak ki a körből és követtem őket. Elvégre én lettem a szent farkasuk vagy mi a csoda. Elvezettek egy faluba, ahol ők mentek előttem. Volt egy tehén aki felbőgött aztán elfutott (a hanganyag hatására jött oda tehén) és hirtelen elkezdett fújni a szél és tél lett (a zenében is fújt a szél) Aztán a nő megfordult és mesélni kezdett nekem (ekkor kezdődött el a hanganyagban a mesélős rész) a nő nekem magyarázott és közben láttam egy farkast lerohanni egy távoli hegyen, aztán színes csillagok tűntek fel az égen, amikor a mesés rész ment. Aztán amikor a férfihang megszólalt a zenében, akkor jött egy kalapos, kövér férfi aki elkezdett rám mutogatni és magyarázott, amíg ment a hanganyagban az ő hangja. A nőnek is súgott valamit, miközben engem nézett és rám mutogatott. Aztán elment, a nő és a lány pedig elvezetettek engem egy havas dombra ahol találkoztam egy szürke farkassal és vele elkezdtem futni. Futottunk, aztán egy nagy jégből lévő csúszdához értünk. Lecsúsztunk rajta és közben a szürke farkas mutatott nekem táncokat, amiket én utánoztam. Gondolom a zene hatása volt ez. Olyanokat csinált, amíg csúsztunk le a hatalmas jégcsúszdán hogy kézenállásból felugrott, aztán talpra esett, volt hogy nagyot ugrott és kézenállásba érkezett, meg volt hogy 360 fokos fordulatot tett egy ugrásból a levegőben. Megpróbáltam őt leutánozni, volt hogy teljes sikerrel, de volt hogy elbénáztam. Aztán amikor a csúszdáról leértünk futottunk a havas völgyön át és megint táncokat mutatott nekem, meg ugráltunk. Aztán volt egy hatalmas jégszobor, ami egy nőt ábrázolt. Ez a szobor énekelni kezdett ahogy a hanganyagban elkezdett énekelni egy nő. Bár ezt a szobrot akkor találtunk amikor a nő énekelni kezdett a hanganyagban. Tovább futottam én és a farkas és közben a női jégszobor hangja bezengte az egész környéket, aztán felébredtem, két perccel a hanganyag vége előtt.

Nagyon jó volt. :) Fortis többször már nem mondom hogy köszi, mert az álomjárós oldalon már írtam kétszer is, de tényleg nagyon tetszett, jobban mint az álomhozó 1. Főleg a táncos meg a mesés részek voltak a legjobbak. Ez aztán tényleg megmozgatja az ember fantáziáját. De az álomhozó 1. is. Viszont nagyon el is álmosodtam tőle, mégjobban mint az álomhozó 1. után. És közben észrevettem hogy nagyon mélyen alszik a testem. ALig éreztem a testemet, ami nálam nagy szó, mert tudatos álmodáskor mindig szoktam érezni a testemet, talán kétszer volt olyan hogy nem éreztem.

fortisbarat 2010.08.13. 16:49:54

Had gratuláljak Metálfarkas , nagyon szép volt ! Én tudtam ám , hogy ez neked nagyon fog tetszeni . Szép volt , csak így tovább ! Kitűnő a fantáziád . -És persze talán már nem is csodálkozol annyira , hogy vannak akik nem érzik olyankor a testüket . :) :)

metálfarkas 2010.08.15. 23:09:20

Na írtam az álomjárós oldalon hogy itt elmesélem a ma esti dolgot. Csak sima tudatos álmot akartam, de testenkívüli élmény is lett belőle. Az álom pedig.......... nagyon érdekes volt. Megint túl mélyen turkálhattam magamban.
Aztán kíváncsi vagyok hogy mit gondoltok erről az egészről.

Röviden: Először egy tóban úszkáltam, de az nem olyan lényeges. Aztán egy városban találtam magam, ahol éjszaka volt és telihold. Csak egy embert láttam távolabb, egy lámpa mellett állt, de csak az alakját lehetett látni. Arra gondoltam hogy legyenek többen az utcán. És én valamiféle szellemmé akartam változni, mindkét kívánság sikerült. Alig látható fehér testem volt és egyik emberből a másikba lebegtem bele és olyankor mindig az ő szemeikből láttam a világot. Aztán az ötödik megszállás után mind elmentek az utcáról az emberek. A lámpánál álló férfi felém jött....... Fogalmam sem volt mit akar. Kalap volt rajta, a szemeit nem mindig lehetett látni tőle, egy sötétbarna kabátja volt, ami egész hosszú volt, szinte a lábáig ért. Olyan furcsán nézett rám, és megkérdeztem tőle: ""Ki vagy te?" Ezt felelte: "Egy fájdalom." És akkor levette a kalapját. Egy 30 év körüli férfi volt. Nagyon kezdett érdekelni a dolog, így megkérdeztem tőle, hogy pontosan milyen fájdalom ő. A válasz az volt, hogy egy gyerekkori fájdalom, amit nem tudtam feldolgozni. Hát eléggé meghökkentem és nem igazán tudtam mit csináljak most. Leültünk az egyik emeletes ház falához és egyikünk sem szólt semmit, a sötét utca teljesen kihalt volt. Aztán közben eszembe jutott a kisfiú és arra gondoltam, hogy megkérdezem tőle hogy tudok-e rajta segíteni. Megkérdeztem, de a férfi elég reményvesztettnek tűnt. Ezt felelte: "Nem tudsz segíteni rajtam." Aztán jött egy taxi és köszönés nélkül faképnél hagyott. Na elegem lett, mit szórakozik velem és miért nem mond többet........ Utána kiabáltam hogy várjon meg, de a taxi már messze volt. Valahogy nagyot ugrottam és a taxi tetejére ugrottam. Sikerült kinyitnom az ajtót, de a férfi még csak rám sem nézett. Leestem a taxiról és a taxi elszáguldott. Felálltam és összetalálkoztam egy hajléktalan emberrel, aki talán még részeg is lehetett. Gondoltam jobb, ha elkerülöm ezt az alakot. De elkezdte a nevemet kiabálni, aztán mint egy őrült, össze - vissza rohangált ide - oda a házak között, a nevemet kiabálta és azt hogy nem szereti ezt a világot. Egyre jobban el akartam őt kerülni, de ő elfutott a távoli utcákba. Aztán kíváncsi voltam hogy vajon ha arra gondolok hogy találkozzak önmagammal, akkor a kisfiú fog-e ott teremni. Hát ez így történt. Megkérdeztem tőle hogy akarja-e hogy gyógyítsam, és azt mondta hogy igen. Jöttek a fehér fények a kezemből és hosszú percekig gyógyítottam őt, de egy ajtót is láttam a közelben. Bementünk rajta és egy rózsaszín helyre estünk le, ahol egy óriási, félelmetes csiga volt, aki ahogy csúszott a földön, lángokat húzott maga után. Borzalmasan nézett ki, a szemei olyanok voltak, mint valami hipnózis. Kézenfogtam a kissrácot, aki egyébként egyre jobban félt az óriási csigától és a csiga később üldözőbe vett minket. Csináltam gyorsan egy teleportot és a sötét városban kötöttünk ki, de a csiga utánunk száguldott. Azt mondta hogy ijesztgetni akar minket. Újabb teleportot csináltam és lezártam, amikor átértem rajta én és a fiú. Egy havas tájra kerültünk, ahol egy farkas várt minket, mondta hogy üljünk a hátára és elvisz minket. Ez így történt, aztán hosszú utazás után a farkas letett minket a kietlen havas tájon és gyógyítottam a fiút. Hirtelen kívülre kerültem.......... Testenkívüli élményem lett. A fene sem akarta most. De ha már kint votlam, úgy döntöttem 'kimegyek' az utcára. Hát ott találtam nem messze egy másik asztráltestet. Egy 16 év körüli fiú volt az és közben úgy éreztem a fizikai testemben, hogy egyre mélyebbre és mélyebbre kerülök. Aztán a mélyülés után már egyeltalán nem éreztem semmit a testemből. Odaszálltam a fiúhoz és eleinte félénken nézett rám, mintha alig hitte volna el hogy nem ő itt az egyedüli asztrálutazó. Arról beszélgettünk, hogy merre lakik, hány éves, mióta utazgat így. Hát mit ne mondjak, elég furcsa volt ez az egész. Közben jött pár ember az utcán és felreszálltunk a fűre. Én közben egyszer éreztem egy furcsa bizsergést a fizikai testemen, ezért úgy döntöttem, hogy visszatérek a testembe. Hajlamos vagyok ilyenek miatt beijedni. Elköszöntem a fiútól és visszatértem a testembe. Most süllyedést nem éreztem, mint ahogy néha, amikor visszatérek, hanem most bizsergett a testem egy kicsit a visszatérés után. Szokás szerint alig bírtam összeszedni magamat, csak feküdtem az ágyon az idő közben már besötétült szobában. Ittam, aztán visszamentem a szobába, leültem az ágyra és csak bámultam magam elé, gondolkodtam az egészen és próbáltam teljesen magamhoz térni. De akkor azt láttam hogy hullámzanak az előttem lévő tárgyak. Na ez elég furcsa volt. Persze hasonlót már éltem át. Nemrég meséltem is, ha elfelejtettétek újra elmondom: Az olyan volt hogy azt sem tudtam hogy álmodok-e vagy ébren vagyok-e, mert álmodni nem is álmodtam semmit előtte. Akkor azt láttam hogy az előttem lévő dolgok eltávolodnak, kb. tőlem 2 méterre. Durva volt, 100 %osan a valóság volt............ Ez a mai is ugyanolyan erőteljesnek látszott. Mintha hullámzott volna minden.
Na Fortis, ez is tisztánlátás volt?

Az álomra visszatérve pedig megint túl mélyen turkáltam magamban szerintem...............

fortisbarat 2010.08.16. 15:06:16

@metálfarkas: Szia Metálfarkas , nem semmi egy élmény . Az elejéhez tudnék inkább hozzászólni figyeld csak ! Hasonló álom :) :) :
Testetöltés 2007-08-10
Ma volt egy rövidke álmom , ami tudatos is volt , ugyanis már álom közben azon járt az agyam , ezt majd beírom a fórumra .Nem befolyásoltam semmit , csak átéltem az eseményeket . Az egész arról szólt , hogy az utcán sétáló egyik emberből a másikba költöztem . Férfi , vagy nő , mindegy volt . Volt valamiféle szellemalakom , ködszerű , de testem nem igazán . Csak akkor éreztem testet , amikor beléköltöztem . De a személyiség az enyém volt , nem éreztem a másét .Érdekes volt mások testét fölvenni .és azokban mozogni .
:) Ugye milyen hasonló ?

A többi rész is nagyon izgalmas . Egyértelműen mind úgy tűnik , hogy saját magadról szól . Lehet volt valami ami kínzó volt a számodra és lassú és vontatott akár egy csiga :) :)
De jó , hogy ott van az a farkas , ez szerintem a te sajátos totem állatod , megnyugvást és biztonságot szolgál . Érdemes lenne a szobádban elhelyezned egy ilyen totem állatot :) .
A kalapos emberkére azt hittem először , hogy tán a Sötét alak jelent meg nállad is az álmaidban , de nem , hiszen bemutatkozott . Tudod nem csodálom , hogy nem akarta , hogy segíts rajta , mert akkor az ő megtestesült mivoltának befellegzett volna . Volt fájdalom , nincs fájdalom :) .Ez olyasmi , mint a megtestesült félelem , ha elhagyod a félelmeidet , a megtestesült félelmek értelmüket vesztik .
Na és az asztrálutazók ? Talán valóban összefuthatnak egyszer egyszer .
Hmm Egyszer a párom is találkozott egy asztrál utazó nővel . Mennyire meglepődött mind a kettő , hogy láthatták egymást :) :)
Azóta utálja a párom ezt a témát .

metálfarkas 2010.08.29. 21:40:46

@fortisbarat: Érdekes...........

"Hmm Egyszer a párom is találkozott egy asztrál utazó nővel . Mennyire meglepődött mind a kettő , hogy láthatták egymást :) :)
Azóta utálja a párom ezt a témát ." - Emlékszek arra is, amit az álomjárós oldalon írtál, meg is kerestem, ez az a mondatod:
"A párom jut erről eszembe , aki mindent elkövetett , hogy ne kelljen kilépnie a testéből , mert hajlamos rá , és mindent elkövetett , mindenbe belekapaszkodott , csak ki ne lépjen ."

DE MIÉRT FÉL / FÉLT (?) ETTŐL? Nem értem. Erre nem mindenki képes ilyen könnyen. Vannak akik próbálgatják, de nem megy nekik. Azt hiszem, valamilyen szinten örülnie kéne neki és nem küzdeni kéne ellene. Eleinte egyébként én is nagyon féltem tőle, nem is akartam hogy megtörténjen. Az első alkalom elég félelmetes volt, tudatos álomból történt meg, spontán. Azokat az élmények utáni ijesztő remegéseket, bizsergéseket sem lehet elfelejteni, amik ritkán, de előfordultak a testembe való visszatérés után. De már nem félek tőle, hiszen semmi baj nem történhet odakint és nem is olyan brutális. Szóval, szerintem a párodnak örülnie kéne, mert ilyet egyeltalán nem könnyű létrehzozni.

fortisbarat 2010.11.24. 11:44:43

Az útolsó pillanatban
Ebben az álomban sokan vándoroltunk a hegy felé , és egyszer csak ott voltunk már , egy Duna szélességű nagy folyó meredek partján , aminek meredeksége a Grand kanyonéval vetekedhetne talán . Sokan üldögéltek fönt a magaslatokban , és volt ott egy társaság is , akikhez mintha kicsit közelebb álltam volna . Nem tudom mi készülődött , talán valami parádé ?-fogalmam sincs .
De egyszerre csak egy hírtelen indíttatásból kifolyólag , nem is gondolkodván , fogalmam sincs , hogy miért , leugrottam a kéklőn kanyarhó folyóba . Zuhantam , zuhantam lefelé , egyre gyorsulva , és amikor már majdnem a víz szintjénél voltam , hírtelen eszembe jutott , ha akarok , akkor tudok repülni . No és persze mielőtt becsapódtam volna , már már érintve a vizet , hírtelen a magasba röppentem és repültem . Nagyszerű érzés volt , és kerestem a többieket fönt a parton , de már sajnos nem találtam . Aztán lent a folyónál egy kiszöggelésen ahol voltak emberek páran akár egy zsűri egy nagy asztal mögött ülve , állt ott egy fiatalabb gyerkőc , emlékeim szerint kislány és azt mondtam neki , nem kell itt lennie , mert ha akar ő is repülhet . De nem hitte el , hiába mutattam neki hogyan kell , azt mondta , ez képtelenség .Ilyet nem tud csinálni . Mondtam , hogy tud , nézze meg én is tudok , akkor más is tud . Nem hitte el , csak hajtogatta tovább ez lehetetlen , ez képtelenség . Sajnos ő ott is maradt , én elrepültem és aztán az álom végetért .

Nem tudom , ez annyira furcsa , emlékszem volt már régebben olyan álmom , amikor repülni tanítottam egy álom alakot , akkor sikerült . Persze emlékeim szerint , fogtam a kezét . Volt olyan , hogy más álom alakkal repültem együtt , egymástól kicsit távolabb , ez a leány vajon miért nem hitte el , hogy ez lehetséges ?
Nagyon meglepő az álom alakok különböző viselkedése . Volt egy másik helyzet is , amit kicsit későnbb leírok majd , mikor a falon kellett keresztűl menni , csak úgy lehetett megmenekülni egy helyzetből , ott is voltak akik elhitték és átjöttek velem , de voltak akik nem . és voltak akik elhitték és mégsem sikerült . Majd ezt is bemásolom hamarosan .

fortisbarat 2010.11.25. 11:23:38

Ez az álom valahol csatlakozik az előző kérdéssorhoz , majd meglátjátok .
Valami templomváros félében voltunk álmomban kirándulni ,fönt a hegyek között . Csupa szakadék , meg szép erdős táj vette körbe . Az egyik épület a másikba nyílott , így udvarok sem nagyon voltak , inkább nagyobb fedett termek . Valami történt , valami rossz . Vulkánkitörés , vagy földrengés , nem tudom , de nagy volt a pánik , mindenki menekülni próbált . A baj az volt , hogy nem volt hová , az épületegyüttest valamiért nem lehetett elhagyni .Mi egy páran egy fiatalabb pappal próbálkoztunk az egyik irányba , de csődöt mondott a tudomány ,mintha földcsuszamlás zárta volna el a kapuk túloldalát . Így bolyongtunk egy darabig , aztán jött a cikisebb rész !
Elkiáltottam magam , hogy én vagyok az új felszentelt pap és akinek van hite , az jöjjön utánam .Valami botféle is volt a kezemben , amit magasra tartottam , hogy mindenki jól láthassa , ki szólt . Hmmm! "Új felszentelt pap ? "Nem éreztem vallásos jellegét , nem tudom mit jelenthetett ! Azt mondtam , csak akinek igazán van hite jöjjön utánam , mert az út tűzön , vízen , és falakon át fog vezetni .Elindultunk , voltak akik követtek , de sokan nem .
Az egyik kanyarban nekimentem a falnak , és símán átmentem rajta , mintha csak függöny lett volna .Hú ez érdekes , magam is meglepődtem .Nos talán itt van jelentése a hitnek , hogy minden akadályt le lehet győzni . Többen visszamaradtak , akik képtelenek voltak átjönni a falon , de azért sokaknak sikerült .Emlékszem még valami tüzes helyszínre is , de a lényeg az , hogy kijutottunk a szabadba , megmenekültünk .Ekkor váratlan ötletem támadt és vissza indultam . Kérdezték is , hogy miért , de csak azt tudtam mondani , talán valamit lehetne kezdeni a többséggel is , akik még bennragadtak és eztán visszamentem .

Nos itt a szitu megint majdnem ugyan az , bár ez egy 2007-es álom volt .
Akik nem hittek abban , hogy át lehet menni a falon , azok hátra maradtak . Akik elhitték de nem volt elég hitük benne , azok hiába próbálták , nem sikerült . Akik átjutottak azok hittek önmagukban , és mindenben , ezért sikerülhetett . Szegény kislány az előző álomban megint csak nem tudott repülni , mert nem hitte el . Pedig ha elhitte volna akkor minden megtörténhet .

Na és ez ránk tudatos álmodókra is igaz , amiben hiszünk , az megtörténhet velünk . Nem pattanunk le a falakról és ha kell elrepülünk , vagy átváltozhatunk bár mivé , minden megtörténhet velünk . :) :) További jó szórakozást és kutatást az álmokhoz !

fortisbarat 2010.12.14. 09:32:02

Most nem írnám le az egész álmot , csak a felépítődése milyen érdekes ahogyan kialakul .
Egy monitort bámultam amin a galaxisok voltak és nem volt klaviatúra meg egér , a monitoron a kezemmel tudtam közelebb hozni a csillagokat , vagy eltolni a képet oldalra . Anyósom kérdezte mit csinálok , mondtam , hogy élhető bolygókat keresek .
Nos egyik galaxist húztam közelebb a másiknál , találtam olyan bolygót amin volt víz , de az egész bolygó felszínén az volt , így nem volt a legstabilabb . Aztán találtam olyasféle száraz bolygókat , de volt rajtuk élet . Ezt onnan lehetett tudni , hogy a következő pillanatban már ott is voltam a felszínén és tulajdonképpen ekkor indult meg igazán az álom .
Szóval érdekes mint álomfelépítés , mint mikor elgondolkodik az ember hová menne nyaralni és aztán azon kapja magát , hogy már ott is van .
süti beállítások módosítása