Álomidő - a tudatos álmodásról

Hogy inspiráljon. Téged. Engem. Trükkök, tapasztalatok, élmények. Mert megtanulható. Lehetséges úgy elaludni, hogy közben tudatodnál maradsz, és amikor álmodni kezdesz, tudod, hogy épp álmodsz. És akkor... Bármi. Csak így egyszerűen: bármi, amit képes vagy elképzelni. Olyan valóság mint a "kinti", csak szót fogad neked. Mit szeretnél? Mi a három legféltettebb vágyad? Nem baj, ha lehetetlen. Nem baj, ha sose mondanád el senkinek. Utakat keresek arra a bolygóra, ahol az utazót élete legkülönösebb bulija várja. Érzed? :-) Jössz? :-)

Utolsó kommentek

  • álomontológus: Sziasztok! Nem tud valaki Záporról? Én nem voltam tagja az Álomműhelynek, de érdeklődve olvastam ... (2012.09.21. 14:31) Berobbanás
  • kergezerge: Ezt most hirtelen nem olvastam végig, csak erre guglizódtam, majd visszatérek, most csak annyit sz... (2012.04.05. 16:27) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • Zápor.: Jó, jó, jó!! :-) Próbálkozz vele, Fortis! Örülnék ha láthatnám az álomrajzaidat! Az se baj, ha csa... (2011.09.05. 11:46) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • fortisbarat: Nekem tetszetősek ezek a rajzok . Na csak a kézügyesség , azzal van számomra a baj . Kétbalkéz :) ... (2011.09.03. 15:46) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • fortisbarat: Hú aztamindenit , de jó ez a kép ! És az álom maga is . Ezt a képet te festetted ? Nagyon tetszik ! (2011.08.24. 06:57) Zöld-arany falu és kerekasztal
  • Utolsó 20

Kóstolónak: A buszsofőr és a téridő kapu

2010.04.14. 03:21 Zápor.

Robogunk egy őserdei földúton, tócsák, nagy sár, egy sárga volánbusznyi menekült (családok leginkább), egy archetipikus volánbuszsofőr, meg én.

Egy konkrét álomélmény, hogy először is érzékeltetni tudjam, mit szeretek a tudatos álmokban.

Háború van, ezt biztosan tudom. Az a népirtós fajta. Ronda idő.

Az a feladatom, hogy segítsek a menekülőknek átjutni ebből a nagyon nem családbarát övezetből valami másik helyre, (minimum más éghajlat és földrész, de azt hiszem másik bolygó is, ez nem egész tiszta, ) ahol új települést alapíthatnak, a később utánuk jövő x busznyi menekült telepessel együtt. Első alkalom tehát, ők a legelszántabbak. És nem, nem sárga volánbusszal mennek a másik bolygóra, mi csak a portálig kísérjük őket, egy drótkerítéssel körbevett, nagy, lepusztult ipari épület, benne egy teleportkapu szerűséggel. Olyasformán működik, mint egy kis reptér. Most időlegesen épp őrizetlen (őszintén nem akarom megtudni, hogy a társaim ezt hogyan érték el).

Kisebb elhárított bonyodalmak után közeledünk a portálhoz, már látni az őrbódét. Valahol itt jöttem rá, hogy álmodom. ( "Kírály!!" )

Hogy érthető legyen minden: a tudatos álom abban különbözök a rendestől elsősorban, hogy az álmodó tudja, hogy épp álmodik. Így már meg is tudja változtatni az álmot, apróságoktól egészen drasztikus álomépítésig, ha akarja. Ha nem, akkor a T.Á. olyan lesz, mintha az illető a valóságban lenne, csak a saját tetti függnek a döntéseitől, minden más "jön", hősünk pedig cselekszik, vagy sodródik (pl. menekül). Mint normál álomban. Egyéni ízlés kérdése, ki hogyan nyúl bele a tudatos álmaiba. Én a kifejezetten kaland - kategóriás tudatos álmaimban nem szeretek csalni. Tudom, hogy álomdom, ez elég. Nem változtatok szándékosan a történet részletein, ettől lesz izgalmas, ettől válik igazán élvezetessé. Az a kis plusz fűszer.. :-) Ebben a bizonyos álomban semmin nem változtattam, amin a valóságban sem tudtam volna.

Eddigre már úgy vagyok a középkorú, elhízott, kopaszodó sofőrrel, mint a szántóvető az egyszem disznajával: szüksége van rá, persze, meg egyetlen, meg toleráns is vele, persze, de olyan dühvel tudja szidni az ostobasága miatt, hogy maga is meglepődik. Addig se finomkodtam vele, de hogy rájöttem, hogy nem is "valódi"... Több családnyi viharvert ember, gyerekek, minden rossz döntés után emberek halhatnak meg, ez meg itt már többedszerre nem azt csinálja, amit kérek tőle, óvatoskodik, szűkagyúskodik, de azért ellenérvel, vitatkozik, és azt hiszi, jobban tudja. A tehetelen dühömet, meg a kommunikációs stílusomat mindenki fantáziájára bízom.

Odaérünk. Nem hajlandó bemenni a kapun, mondván, ha ott esünk csapdába buszostul... (Nagy, gyomos, üres gyárudvar az épületig, igazi céllövölde.) Tudomásul veszem, hogy szimplán gyáva, és most látszólag ésszerű érvekkel akarja a tetteit alátámasztani. Nagy, elkeseredett szócsata. Okosan, tisztelettel, csöndesen, logikusan, hízelgéssel, agresszívan, végül abszolút tapló módon, de derekasan küzdök. Semmi. Egyébként végig úgy fogad minden szidalmat tőlem, mint egy birka, mintha föl se fogná, ez még pluszban dühít. Emberek kiszállnak, megyünk gyalog.

Befelé a folyosók valóban üresek, maga a technológia valami adoptált idegen cucc, ezért az épület belső díszítése is abból a földönkívüli kultúrából való, elképesztő, színes növények (?) üvegtábla mögött, csodálnám, de nincs sok idő, sietni kell.

Itt átugrok részleteket, a portálig nem jutottunk el, a telep tényleg csak látszólag volt üres, szerencsénkre viszonylag gagyin megkonstruált csapda volt, éppenhogy, de sikerült visszajutnunk a buszhoz, ajtókézrecsapással, vasrúddalüvegszétzúzással, ami kell. (Ja! Fegyvertelenek voltunk, természetesen.) Nem vesztettünk el senkit, de nem sokon múlt, kint az udvaron lőttek ránk, akkorát rohantunk a gyomok között, biztos voltam benne hogy valaki ottmarad. A busz egy kis részen bejött értünk mikor már látszottunk, mozgó járműre felugrálás, horror, életveszélyes buszozás kifele a földúton. Üvöltő gyerekek, síró anyukák, kipirosodott, rémült férfiak. (komolyan eszembe jutott feszültségoldásnak hogy "Nyugodjatok meg, ez csak az én álmom", de hamar elvetettem.) Elkeseredés, kudarc a levegőben. Megkönnyebbülök kicsit, hogy azért megúsztuk mégiscsak, és maximális erkölcsi fölényben érzem magam, mert nem lett volna az az életveszélyes futás, ha a busz az ajtóig visz minket. Bezuhanok az ülésembe, és álfesztelen stílusban odacsicsergem a sofőrnek, hogy " Na. Hát, akkor meséljen valamit." Ezzel azt akarom neki mondani, hogy ha már miatta kerültek családok golyózáporba, jobbat úgysem tudunk, üssük el az időt, mintha nem épp az életünkért menekülnénk. Kegyelemdöfésnek szánom, fölényeskedem, azt akarom, hogy nagyon szégyelje magát, és kínos hallgatásba merüljön. Eszembe nem jutott, hogy szótfogad...

Tátva maradt a szám, nem hittem el. "Ez teljesen hülye." Még ki se fújtuk magunkat, épp fölfogtuk hogy élünk, ez meg itt totál komolyan elkezd "mesélni valamit". Hallgattam. Először hallottam összefüggően beszélni, nem csak célszerű félmondatokban. Halkan, tárgyilagosan, dráma nélkül, csak úgy elmondott dolgokat. Közben vezetett. A családjáról beszélt. Hosszan, csöndesen, értelmesen. Lassan mindenki rá kezdett figyelni, oldódott a világvége hangulat, még a kölkök is elfeledkeztek a bőgésről, olyan volt az egész, mint egy picike csoda. Elmesélte, mi történt velük az utóbbi pár évben, rendesen végigvert rajtuk a háború, hogy mit csináltak, hogy ő mit csinált, miket csinált végig, hogy a család ezen pár tagja, meg az a néhány tagja, meg a felesége, meg a nagyobbik lánya...

Nem részletezem, nem is emlékszem igazán rá részletesen. Már amikor ültem ott az ülésben és hallgattam, akkor se tudtam rendesen odafigyelni, mert egyrészt az járt az eszemben, hogy basszus, nehogy most ébredjek föl, nem tudom mennyi ideje beszél, de had, még egy kicsit had hallgassam! A másik, ami kitöltötte az agyam folyamatosan és totál fejbe vert, hogy teúristen, mekkora egy seggfej tapló vagyok én...

Szerintem el tudjátok képzelni, mennyire szégyeltem magam, mikor fölébredtem. Nagyon brutális lecke volt. Ritkán alázott meg úgy bárki életemben, mint ez a pasas. Pont azzal, hogy szikrája nem volt benne az én ótvar tapló stílusomnak. Végig csöndes volt, szerény, utóbb rájöttem, hogy kettőnk közül magasan ő volt inkább észnél. Nem tudom, nem is számít, hogy adott taktikai vitában kinek volt éppen igaza, érvelt amellet, amit célszerűnek tartott. És nem, nem birkaságból pergett le róla minden, amit épp dühömben hozzávágtam.

Ennyi. Tudom, hogy csak egy kis rohangászó elektromos töltés, hogy csak a tudatalattim által összegyúrt pár percnyi gondolati alakzat, de a tisztelet meg a szeretet, amit érzek amikor eszembe jut, az valódi. Ez számít. Szerintem.

88 komment

Címkék: álomélmény

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosalom.blog.hu/api/trackback/id/tr351919631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardoklovagja 2010.05.04. 18:42:45

Udv Zapor.
En meg vagyok utana-d a viz-ozon.
Hat ha lehet,es lehet ezt az almot,/meg ha tudatos is/,illik fejteget-ni.Csak jol jarunk vele.
Ugy veszek minden almot,es bar-mi ,barki ,bar-hogy fordul elo ,,BENNE,, AAAAAAAAZ mind te magad vagy.
Vagyis mindig az almodo /megismeresi-lehetoseg/-e onmaga-nak on-maga-bol.
Nem reszletezem,ugyanis egy tudatos-almodo -val van dolgom.
A lenyeget biztos /megelted/ szoros kuzdel-mek aran.
Szerinted mit lattal magad-bol meg.
Erre azert kivancs vagyok.

Zápor. 2010.05.04. 22:17:55

Hmm.. Persze, én is gondolkodtam rajta. :-) De először elárulod a Te véleményed?

kardoklovagja 2010.05.05. 15:33:58

Helo Zapor.
Nem szivesen,mert a lenyeg belole ,hogy mertel-e magadra ismerni.
Pl bar-melyik szereplo-ben,a viszonyulasod a vilag-hoz,a tortenes-ben.
A tisztele-ted azt irtad valodi.
Mered-e ezekutan igy tisztelni magadat.
Merd!
Es a szeretet /iranta/?
Mered-e szeret-ni igy magad?
Merd!
Nagyon nagy, on-bizalmat adnak az ilyen megerte-sek.
Magunkon /kell/ a tiszteletet,es a szeretetet alkalmazni.

Zápor. 2010.05.06. 18:05:57

:-) Tetszik, ahogy az álomalakokat értelmezed, és egyetértek veled: mindegyik az álmodó egy-egy arca. Ellentmondásnak tűnik, hogy valaki egyszerre, egy időben legyen hirtelen természetű pimasz kölyök, és szerény, érett, racionális, döntéshozó, pedig... :-D

metálfarkas 2010.07.08. 08:14:18

Nagyon érdekes álom lehetett. Nekem egyszer volt csak ennyire hosszú tudatos álmom ennyi cselekedettel, mint amilyen ez. Milyen szépek lehettek azok a színes növények (?) üvegtáblák mögött. :) És az épület belső díszítése ahogy mondtad földönkívüli kultúrából volt való........... Biztos nagyon érdekes lehetett. Én ha ehhez hasonlítjuk az én élményeimet, hasonló csak az volt, amikor varázsoltam álmomban, ami hát szintén furcsa és érdekes volt, mint ahogy biztos Neked is érdekes és szépek voltak ezek a látványok.

@kardoklovagja:
ez amit mutattál pszi.gportal.hu/gindex.php?pg=20648406
elég érdekes, olyan dolgokat olvastam ott, amikhez képest a tudatos álmodás könnyűnek és teljesen veszélytelennek tűnik. Valamelyikőtök csinált onnan valamit? :) Szerintem még olvasni is durva.

Zápor. 2010.07.10. 23:34:30

@metálfarkas: Néhány gyakorlatot, többnyire kicsit más formában, igen. TÁ ügyben is ír olyat, amit máshol nem láttam még, meg a többi gyakorlatban is van pár jó ötlet. Szóval, Kardoklovagja: Köszi! :-)

metálfarkas 2010.07.11. 12:34:15

Na Zápor, most nagyon kíváncsi lettem. :) Szinte mindent elolvastam azon az oldalon. Melyikeket csináltad meg?

Zápor. 2010.07.11. 23:07:27

@metálfarkas: :-) Huh, ilyenekről hajnalig el tudnék dumálni veled. Szeretem az ilyen "mágikus" módszereket, mert az elme természetes tulajdonságait kihasználva, olyan erős összpontosítást tesznek lehetővé, hogy egyértelműen közelebb viszik az embert a megjelölt céljához, ha nem is varázslat, hanem biológia révén... Pl. a szigillumnak nevezett rituáléhoz hasonlókat sokszor végeztem. Rövid, csak számodra érthető szimbólummá sűríteni a célodat, és ezt különleges tettek emlékével is "megkönyvjelzőzni", hogy erősebben vonzza a tudatalatti figyelmet.. Okos módszer. Vagy az "Egyél álmot" című rész, szintén több kultúrában bevált gyakorlat. Az agykontroll tanfolyamon vízprogramozás néven tanítják. De a hókuszpókusz szavunk, tudod, honnan származik? Hoc est corpus - úrvacsora osztáskor, egyétek a kenyeret, igyátok a bort, mert ez az én testem és vérem... A fontos dolgok mágikus megevése. Gyönyörű, tiszta átviteli mágia, mint az esőerdőben. Bizonyos dolgok működnek. Ilyen az agyunk, ez van. És a legtöbb okos öreg kultúra ezeket meg is találta, és használja a saját céljaira. Nyílt láng, evés - ivás, beszéd tabu, érintési tabu, vér, belső nyelv, titkos írás... Izgalmas, nem? :-)

metálfarkas 2010.07.13. 22:07:19

Persze hogy izgalmas. Minden az, ami azon az oldalon van. Csak még mindig nem olvastam el ott mindent, csak kb. a felét. Az "Egyél Álmot" nevű részt pont nem olvastam még, vagyis de, úgy emlékszek igen csak nem végig, hanem csak beleolvastam mert akkor találtam oda arra az oldalra, a te blogodnak köszönhetően. :) Azóta még kétszer jártam ott, de azt a részt pont elfelejtettem. :/

A REPÜLÉST PRÓBÁLTAD MÁR TUDATOS ÁLOMBAN? VAGY ESZKÖZ SEGÍTSÉGÉVEL REPÜLNI? Én legutobb egy angyalszárnyú fehérfarkas hátán repültem (nem én akartam rajta repülni egyszerűen csak valahogy odakerült a farkas és ráültem) és nagyon jó volt, mert éreztem azokat az érzéseket mintha tényleg rajta lettem volna miközben ő repkedett, úgy éreztem mintha száguldoznék a levegőben. Nagyon jó volt :)))))) Komolyan, mintha a valóságban repültem volna :)))))))))

Amúgy nagyon jónak találom a blogodat, de még sajnos itt sem olvastam el mindent. Tetszik hogy részletesen, alaposan leírod a dolgokat, és a tudatos álmaid is nagyon jók és elég fantáziadúsak szerintem. :) Örülök hogy erre az oldalra tévedtem. Amúgy én is foglalkozok néha - néha saját bloggal, de az egy metál énekes magyarra fordított dalszövegeiről szól csak. :) Nem tudom szereted-e az ilyesmi zenét. Ha igen, akkor ajánlani tudnám neked ezt az énekest meg az összes dolgát, egyébként Bruce Dickinson dalszövegeiről van szó amiket feltettem arra a blogra. Nagyon igényes, jó zenéje van, persze vannak neki igénytelenebb dalai is de azok a perverzióiból adódó dolgok : D (most nem a saját együtteséről beszélek hanem csak a szólóalbumairól)

Szóval nagyon jónak találom a blogodat. Remélem még sokáig fogsz irogatni bele és igyekszek mindent elolvasni majd mindig. ;)

Zápor. 2010.07.24. 01:50:21

@metálfarkas: Elnézést, a késői reagálásért. Bőven megérnének egy teljes bejegyzést a repülésélmények, ezért húztam a választ, mert azt se tudom, hol kezdjem.. :-))

Nagyon köszönöm a biztatást meg a támogatást. Jól esik a bizalmad, igyekszem rászolgálni.

Állaton, látod, még nem repültem soha. Viszont TÁ -ban sokszor repülök, sokszor az az alap közlekedési mód, a természetes, fel se tűnik. Volt, hogy táncoltam repülve. Ha hozzáadod azt a jelenséget, hogy amikor valaki álmában csinál valamit, szívből, szenvedélyesen, akkor nagyon valószínű, hogy fejlettebb képesség érzeted lesz, mint amennyire az adott képességet valójában, ébren birtoklod. Az álllllllat egy élmény!!! :-)))) Szóval, képzeld el, hogy a háztetőtök felett lebegsz, szilárd, teljesen tiszta TÁ, te pedig táncolni kezdesz, légi-balettozol, mint a szinkronúszók, olyan vagy, mint egy delfin... És: az érzékszerveid követik ezt az egészet, az élmény maximálisa valóságosnak hat. Képzeld el, hogy lebegsz függőlegesen, egy helyben. Hátra hajtod a fejedet, aztán utána hajlik a gerinced, mint természetesen, a lábaid egyenesek, lefeszíted a lábfejed.. Aztán a hátrahajló felsőtested után a világ legtermészetesebb mozdulatának érzetével átfordul a tested, hátrafelé, egyenes helyzetben, teljesen az irányításod alatt, 360° -ot. ÉÉS: A csúcs az egészben: Hogy az egyensúlyérzéked jelzései tökéletesen szinkronban vannak az egésszel! Látod átfordulni a képet, érzed feszülni az izmaidat, a gerincedet, és tökéletesen olyan érzésed van, amit kell (-ene) ilyenkor produkálnia a belső fülednek, ahogyan teljes fordulatot teszel, és folyamatosan bejelez az egyensúlyérzeted, hogy épp hol tarthatsz a fordulatban.

A levegőben korcsolyázós papucsot, amit kaptam, pl. le se írom, magárért beszél. :-))

Ösztönző lehet, a gyakorlást tekintve, néha csak azért járni át TÁ -ba, hogy a repülési képességeit csiszolja az ember.

fortisbarat 2010.07.24. 06:57:44

Igen ezek a repülési technikák megérik a pénzüket :) .
Még nem jutott nekem sem eszembe , hogy madár , vagy kutya hátán repüljek , meg korcsolyázva táncoljak a felhők felett . Ellenben Zuhantam már le a magasból ahogy a fizikai síkon is zuhanna az ember , de nem lett semmi bajom .Tapasztaltam néha némi gyenge gravitációt amit kiegyenlítve valamiféle energiát , mozgást kellett belevinnem az álomba , hogy fent maradjak . Néha neki kell futni nagyot ugrani és hatalmasat ugrik az ember , akár a bolha . Néha meg csak úgy minden nehéuség nélkül lehet repkedni . Nem tudom , talán a tudatosság , vagy a beidegződés is közre játszik abban , hogy mikor milyen a gravitáció , vagy a közeg ellenállás .

Zápor. 2010.07.24. 11:06:00

@fortisbarat: Igen, igaz. Álma válogatja, hogy mennyire megy könnyen. Néha légibalett, néha meg küszködés, és alig sikerül, vagy visszaesek, csak lassan, mint egy levegős lufi.

metálfarkas 2010.07.25. 22:51:42

Húha. Ez az átfordulás egy kicsit durvának látszik így olvasva. Bevallom hogy félek egy kicsit az ilyen dolgoktól, eddig talán kétszer próbáltam ki KLG technikát, abból az egyik teljesen máshogy sikerült, mint ahogy kellett volna. Valamiért sodródni kezdtem álmomban, egyszerűen nem tudtam megállni és közben úgy éreztem, hogy valaki ki akar szedni a testemből. Mintha valaki belémnyúlt volna és rángatott volna. Pedig csak azt a technikát csináltam meg ugyanúgy, ahogy azt olvastam a neten. Mégnagyobb repülésérzetet / lebegésérzetet kellett volna adnia, de ehelyett elsodort és úgy éreztem, mintha kirángatnának a testemből. Nem igazán értem ezt. Lehet, hogy testenkívüli élmény felé közelítettem. Nem??

Aztán volt olyan is, hogy amikor életemben először háton fekve álmodtam tudatosan, akkor nagyon erősen éreztem a repülésérzetet, akár repültem álmomban, akár nem. Erősebben éreztem, mint valaha. Persze időnként elmúlt aztán újra éreztem, aztán újra nem, aztán megint éreztem.............. De hirtelen a saját szobámat is láttam felülnézetből és két testem volt álmomban, az egyik áttetsző volt, a másik az alvó testem volt ami ugyanott és ugyanabban a ruhában aludt az ágyon ahogy én a valóságban. Az áttetesző lebegő test átrepült a lakás falain ki az utcára, ami szakasztott mása volt a valóságbeli utcának a ház előtt. Hát kicsit beijedtem, bevallom. De észrevettem, hogy álmomban süt a nap odakint, pedig a valóságban elég rossz idő volt az álom előtt és után is. Ezt az egészet valamikor oldalnézetből, valamikor felülnézetből láttam. De csak az áttetsző testet tudtam irányítani és gyorsan visszarepültem az alvó testembe és azonnal máshol termettem. Elég furcsa volt............. Egy rendes testenkívüli élmény is ilyesmi lehet kb.?

fortisbarat 2010.07.26. 07:43:21

@metálfarkas: Igen Metálfarkas , ez már egy testen kívüli élmény volt . Ami a rángatást illeti , azt már én is átéltem , de ez nem jó , mert nem te gerjesztetted . Félek , hogy az külső behatás volt .

metálfarkas 2010.07.28. 23:29:02

külső behatás?? És miért félsz? Ilyen külső behatásról még nem hallottam................

fortisbarat 2010.07.29. 08:09:02

Ez már nem éppen a tudatos álom kategória , de talán Zápor megbocsájtja nekünk .
Idézlek : "és közben úgy éreztem, hogy valaki ki akar szedni a testemből. Mintha valaki belémnyúlt volna és rángatott volna.'
Nos erről van szó . megéltem én is egy olyan tapasztalatot , mikor tv nézés közben egy hírtelen gyórsan közeledő morajlás érkezett és két hatalmas rántás , hogy színte majd hanyatt estem . De nem fizikailag , hanem a szellem . Ezt a tapasztalatot csak azért említettem , mert akkor amikor elmeséltem egy másik helyen én említettem úgy , hogy olyan érzés volt , mintha a lelkem rángatnák . Ennyi .
Ha ez kívülről érkezik akkor azért nem jó és félelmetes , mert az akaratod ellenére történik , és ami ellenedre van , az sosem jó .
Ezek lehetnek külső entitások , akik valamit nyerhetnek abból a helyzetből , ha te kívülre kerülsz . Így még nem kerültem kívülre , de mesélt nekem már valaki aki igen és arra ment ki , hogy leszívják az energiát , de erről nem tudok sokat .

Amúgy az álmodás művészetében létezik egy olyan mozzanat , mikor egyes álmodók segítenek a másik embert kihúzni a saját állapotából és elkapni megtartani egy másik világban . Persze ez jó szándékú és megbeszélt , de erről nem tudok sokat mondani , mert a módját én sem ismerem .

metálfarkas 2010.07.30. 15:52:48

Hú hát ez nagyon durva............. Ez már nem ide tartozik, de hadd meséljem el. Legutobb testenkívüli élményem lett az álomból. De én nem akartam. Elég durva volt, jobbanmondva nem is inkább maga az élmény, hanem amiket utána éreztem, amikor vége lett az élmény utáni álomnak. Remegtem, mint a kocsonya, amikor felébredtem. Úgy éreztem, mintha a testemet dróton rángatnák, bizsergett a testem, melegséget éreztem néha a testrészeimnél, ilyesmik. Reggelre elmúlt. Komolyan mondom, olyan lehetettem mint valami epilepsziás akit rángat a roham.
Ez lehet mellékhatása a testenkívüli élménynek, igaz? Vagy én tudom rosszul és okozhatta valami más is akár? Még utána lévő napon is éreztem a bizsergést egy picit néha.

metálfarkas 2010.07.30. 15:58:03

Ez durva............ Nem tudtam ezekről. Tudom hogy nem ide tartozik de a legutobb testenkívüli élmény lett az álomból. Nem szándékosan. Elég ijesztő volt, bár nem is maga az élmény, hanem inkább az, ami utána volt. Az élmény után jött egy álom és utána felébredtem. Úgy éreztem hogy dróton rángatják a testemet, remegtem mint a kocsonya, néha - néha mintha valaki erősen megrántott volna, melegséget éreztem néha a testrészeimnél, bizsergést, rettenetes volt!! Reggelre elmúlt. Olyan lehettem mint valami epilepsziás akire rátört a roham.
Ez bizonyára valamiféle mellékhatása lehetett a testenkívüli élménynek, igaz?? Vagy valami más is okozhatta, amitől ilyen állapotban voltam utána?

metálfarkas 2010.07.30. 15:59:02

Bocs hogy kétszer írtam, valamiért beszart a netem, és nem tudtam hogy el tudtam-e küldeni az üzenet, mert utána hiába frissítettem az oldalt, nem láttam az üzenetemet.

fortisbarat 2010.07.30. 16:18:03

@metálfarkas: Szia Metálfarkas ! Ilyen élmény utáni tapasztalatról nem tudok amit leírtál , de el tudom képzelni , le is írom , hogy miért . Ahhoz , hogy valaki képes legyen kilépni , ahhoz energiára van szükség , amit ott kint fel is emésztünk . Minél több az energia , annál hosszabb lehet az élmény és ha elfogy , akkor hamar visszazuhansz a testedbe . Most arra gondoltam , hogy amikor a végkimerültségig úszol mondjuk a tengerben , mint ahogy ez velem is előfordult már , és majdnem belefulladsz , annyira elfáradtál már , amikor partot érsz , rángatózik remeg minden porcikád a kimerültségtől . Nem tudom a két eseményt össze lehet e kötni , de talán ha túl sok energiát vesztesz , talán megeshet az ilyesmi ,mint amiről írtál .Szóval el tudom képzelni , igen .

metálfarkas 2010.07.30. 19:53:22

@fortisbarat: Épp hogy csak körülnéztem és visszatértem a testembe, talán alig voltam kint max. egy percig. Voltam már tovább is és akkor nem volt velem ilyesmi.
De azért lehet hogy igazad van. Attól félek néha, hogy akármi nem belém tartozó dolog belém tud mászni amíg én tudatosan álmodok. Valami eltévedt lélek is akár, aki kihasználja az én akkori helyzetemet.

fortisbarat 2010.07.30. 20:17:08

Nos , igen , valójában én sem tudom , csak tippelgettem . Ellenben més senkitől nem hallottam olyat , hogy kilépés , vagy tudatos álom közben betámadták volna a szabadjára hagyott testet .
Igaz van egy jónéhány horrorisztikus film , de talán csak fantáziák lennének . Szóval a valóságban ha ráakaszkodik egy entitás az emberre , akkor az inkább az aurából táplálkozik .

metálfarkas 2010.07.31. 20:01:25

@fortisbarat: Szerintem simán lehetséges csak esetleg ritka......... ha belegondolsz, ugyebár halott emberek szellemei járhatnak ezen a világon. Főleg éjszaka. Vagy földöntúli erők keringhetnek erre- arra. Gonoszak is éppúgy, mint jók.

fortisbarat 2010.07.31. 20:44:09

@metálfarkas: Nem tudom Metálfarkas , de azt hiszem jobb , ha nem adunk a gondolatnak erőt , mert te is tudod , hogy a gondolatnak teremtő ereje van .Nem szeretnék semmi ilyen negatív dolgot bevonzani , remélem elkerül minket .

metálfarkas 2010.08.01. 14:52:51

Én is. :) Te szoktál kijárni a testedből?

fortisbarat 2010.08.01. 17:17:22

@metálfarkas: Néha . Volt pár élményem már , de nem annyira sok .-és találkoztam már ilyen nem kívánt entitással is .

metálfarkas 2010.08.01. 23:19:29

Spontán is történt már OOBE?

metálfarkas 2010.08.02. 12:52:03

Lehet hogy hülye kérdés. EL TUDNÉK JUTNI ÍGY LONDONBA HA ARRA GONDOLOK MAJD HOGY BRUCE DICKINSON HÁZÁBA 'MEHESSEK'? Esetleg belehalnék ekkora távolságba? :S

fortisbarat 2010.08.02. 15:33:47

Símán elmehetsz . Én is voltam már , és beszéltem is egy lánnyal , nem tudom merre voltam , de Sarah volt a neve és szerintem Angliában találkozhattunk , húú micsoda egy élmény volt !!! Szóval akár a galaxis túlsó oldalára is elrepülhetsz ha akarsz .Talán ennek kellene egy külön topik , mert igaz , hogy ezek nekem inkább spontán élmények voltak , de tudatos álmodással is a testkilépés könnyedén elérhető .A módszert nem ismerem , de sokan emlegették már .

fortisbarat 2010.08.02. 15:35:59

@fortisbarat: Talán Zápur csinálna egy zopikot , ahová a tudatos álmainkat élményeinket beírhatnánk . Esetleg a testen kívüli élményeinket .Nagyon tanulságos lenne .

theofil 2010.08.03. 08:04:40

Nahát...milyen klassz hely és ráadásul én kuszkusz vagyok, csak régebben theofilként regisztráltam.

Szóval, ez jó.

Zápor. 2010.08.03. 13:59:59

Sziasztok!

Dejó! :-) Örülök, hogy helyet adhattam ilyen beszélgetésnek, és: a kérést örömmel vettem, nem topikot csináltam, hanem egy indanetes "közösséget", még nyers, azt hiszem, ma kipofozom hogy arca is legyen, de ha kedvetek van, menjetek át, és folytassátok ott a beszélgetést, alkalmasabb rá. Egy kérés, az átláthatóság kedvéért: Közérdekű linket, filmajánlót, letöltésre érdemes TÁ -os dolgokat a FAL-ra, beszélgetést a KARCOK -nál, ha nem gond. Csak hogy átlátható legyen a dolog, és az is kiismerje magát, aki először jön. Kösziköszi.

További nagyon kellemes beszélgetést, nemsoká csatlakozom, csak most pár napra gyarló földi kis ügyeim kötöttek le... :-) Jövök. (Reszkessetek!)

kozossegek.inda.hu/alomjarok

fortisbarat 2010.08.03. 16:31:34

ajjajj , még nem jöttem rá , hogy oda is kell regisztrálni , vagy hogyan kell ott tovább menni a karcokhoz pl ?

theofil 2010.08.03. 17:28:23

@Zápor.:

Szia Zápor! Klassz az otthonod!

Le lehet itt táborozni ezen a szép helyen?

Én még csak szeretnék tudatosan álmodni és inspiráló társaságra van szükségem.

Remek ez a hely. Más kérdés, hogy nem vagyok a számítógép ördöge, úgyhogy kissé tévelyegni fogok.

fortisbarat 2010.08.03. 17:32:31

át tudnátok jönni a karcokra , hogy ne offoljunk majd itt ? Lenne kérdésem is ott .

theofil 2010.08.03. 17:44:14

Szóval nekem még nem vol tudatos álmom, de valamicske érdekesség azért történt tegnap este.
Nem sok, de nálam már egy picike is az újdonság erejével hat.

Én elalvás előtt olvasni szoktam, ami jó -, viszont abból a szempontból rossz, hogy az ember elálmosodik, leteszi a könyvet és már hortyog is.
De, hogy lesz ebből tudatos álom?
Az kérem, sehogy.

Tegnap azonban az újdonség erejével hatott rám, hogy nem kapok levegőt náthából kifolyólag.
Elkezdtem borsmentaolajat szagolgatni és ha már benne voltam a halántékomat és a 'harmadik szemet' is bekentem vele. A kellemes hűsítés ébren tartott és gyorsan és eröltetetten lélegeztem oxigén után vágyódva.
Ami valójában hiperventillációnak bizonyult.
Mindenféle zúgásokat éreztem a fejemben, nagyon nehéz lett a testem és némi vibrációt tapasztaltam.
Igazán csak egy picit rémültem meg, mert olvastam régebben, hogy a testelhagyás is így kezdődik...nosza, lássuk az élményt - így én - igazán csak egy kicsit megrémülve.

De azután lecsillapodott az egész, végül elálmosodtam és simán elaludtam.
Slussz, ennyi volt az egész, de - emlékszem olyan instrukcióra ami a test elnehezedéséről szól, de még soha nem éltem át.
Hiába mondtam magamnak régebben, legföljebb csak görcsös merevséget éreztem, a nehézségi erő fokozódását (mint szubjektív élményt) nem.
Érezni ezt csak tegnap este sikerült.
A ma esti program:
borsmenta az ágy mellé készítve,
elhatározás a gyors lélegzetvételre
és remény arra nézve hátha történik valami (azon kívül, hogy hortyogni kezdek).

kuszkusz

fortisbarat 2010.08.03. 17:47:47

Ami késik nem múlik Kuszkusz :) Na nem próbáljuk ki azt a karcokat , mindjárt mennem kell .

Zápor. 2010.08.03. 18:59:16

@theofil: Megtisztelsz a jelenléteddel! :-) Örülök, ha a közösség inspirációt tud adni, érezd jól magad közöttünk!

Ez az illóolajos sztori tetszik. :-) Pszichológusok használják a hiperventillációt megváltozott tudatállapot előidézésére, de többet én se tudok a dologról, csak hogy egyfajta gyermekibb szintet lehet vele elérni. Viszont kíváncsi lettem, sztem utánanézek.

metálfarkas 2010.08.03. 19:03:31

Na légyszi segítsetek. :/ [b]NEM TUDOM ELDÖNTENI[/b] hogy amit délután csináltam az tudatos álom volt vagy OBE. Négyszer próbáltam mert eleinte minden jel arra utalt hogy csak álom, ez a négyszeri próbálkozás majdnem másfél órába került. Szerintetek volt benne olyan rész is, amikor nem álmodtam hanem tényleg ott voltam? Mert szerintem volt de istenigazából nem tudom eldönteni. Nem részletezem annyira. Bruce-hoz akartam eljutni és mindig fénysebeséggel vonzott magához a hely de sosem voltam ott fél percnél előbb. Két különféle hotelszoba volt a négy eseményből összesen, mivelhát Bruce turnén van és bizonyára hotelben van mint ilyenkor általában. Mind a négy alkalommal arra gondoltam álom közben hogy most testenkívüli élményem lesz és csináltam egy másik testet is magamnak álom közben. Aztán meg csak a legutolsó esemény után és közben éreztem egy kis különbséget a testemen, de erről majd később. Eleinte volt hogy erdőben találtam magamat amikor álmodni kezdtem vagy valami furcsa bolygón.

Elsőre ott tudtam meg hogy ez csak álom, hogy nagyon éreztem a testemet mármint inkább erős lebegésérzetet és Bruce magyarul beszélt az Iron Maiden dobosával egy hotelszobában.
Másodikra szintén az elsőre látott hotelben voltam de megint csak magyarul beszéltek és amikor követni akartam Bruce-t, amikor kiment a szobából, nekiütköztem az ajtónak és csak utána tudtam átsiklani rajta és Bruce ruhája átváltozott.
Harmadszorra már egy teljesen más hotelben voltam és élénkebben láttam Bruce-t, mint ahogy ritkán szoktam ennyire élénken és valóságosan látni őt tudatos álmokban. Most a Maiden egyik gitárosával beszélt már nem magyarul, de csak részleteket hallottam belőle, de már semmi nem változott át és nem voltak fizikai korlátok számomra mint ahogy véletlenszerűen lehet egy álomban. Tényleg csak részleteket hallottam néha a beszélgetésből, angol mondatokat, nem tudok annyira jól angolul de hallottam olyan szót is amit még soha, meg hadarást is, mintha felgyorsult volna a beszélgetés, amiből semmit nem tudtam kivenni vagy csak elvétve szavakat. Bruce utána valami könyvet is olvasott amikor Janick otthagyta őt és beleolvastam a könyvbe de először csak elmosódott betűket láttam, megint kezdtem gondolni hogy csak álom az egész és én a fenéket vagyok most itt. Jól megnéztem Bruce-t hát elég valóságosnak tűnt, de a legutolsó próbálkozásnál valóságosabbnak tűnt. Visszanéztem a könyvre és már láttam az angol mondatokat, de nem sokat olvastam. "Her name is Patrick but this name isn't a female name. The dog...." Ilyesmi volt. Nem hiszem hogy ilyen bugyutaságot olvasott volna Bruce. Aztán megnéztem a piros borítóját is a könyvnek valami A J (W? - nem emlékszek annyira) Patrick volt ráírva meg valami Patrick's Adventures és mégvalami utána, de nem láttam annyira rendesen, mert akkor fénysebeséggel visszaszáguldottam a testembe nem tudom miért és ettől felébredtem.
A negyedik próbálkozás volt talán a legélethűbb és erre lehet talán a legtöbb esély hogy OBE volt: Az erdőben voltam megint de valahogy süllyedni kezdtem aztán arra gondoltam nagyon, hogy most azértis az asztráltestemben leszek és anélkül hogy csináltam volna még egy testet magamnak máris a szobámban voltam, felerősödött a lebegésérzet, kiszálltam az utcára persze minden ugyanolyan volt mint a valóságban stb. aztán arra gondoltam hogy akárhol is van most Bruce én legyek ott és megint ugyanabban a hotelszobában voltam ahol a legutobbi eseménykor Bruce még mindig azt a könyvet olvasta aztán lement a hotelben egy lépcsőn és bement abba a szobába ahol a Maiden dobosa volt és beszélgettek angolul de megint nem értettem mindent és kávét ittak én néztem a hotelszobát is, meg Bruce-t is, hát elég részletes volt a szoba és valóságosabbnak tűnt minden mint az előző próbálkozásoknál. Közben meg valami furcsa nyomást éreztem a füleimben.......... a füliemben vagy a fejemben, mintha mindegyik helyen egyszerre lett volna a nyomás. Egy kicsit rángatózott az egyik izmom, egyeltalán nem kezdtem érezni a testemet, ami nálam ritka tudatos álmodáskor mert én mindig lebegést érzek vagy semmit vagy nehézséget. A nyomás az olyan volt mintha a fejemben lett volna a nyomás és nem mintha nyomott volna valaki. Na ekkor kezdtem egy kicsit beijedni és arra gondoltam hogy térjek vissza a testembe és akkor megint jött az a gyors visszafelé száguldás, elmosódó házak, autók meg égboltok, minden össze vissza aztán amikor visszaestem a testembe sötétséget láttam és azon nyomban elmúlt a nyomás is és felébredtem. Na most akkor mi volt ez? OBE vagy tudatos álom? Lehet hogy egy kis OBE meg egy kis tudatos álom is egyszerre................ Egy kis bizsergést éreztem az álom után magamon, de nem tartott valami sokáig max. 10 perc lehetett és nem volt olyan erős.

fortisbarat 2010.08.03. 21:02:40

@metálfarkas: Ej ha , Jó kis kaland ! Szerintem ebben volt minden az ég világon , a vágyaid leképeződése , tudatosodás , és sok testen kívüli élmény gyanús elem , de talán ezt így nem is lehetne összefoglalni annyira összetett . Csak annyit tudok így mondani , ebben minden lehetett . :) :)

metálfarkas 2010.08.04. 09:57:42

Valaki más szerint AP volt. De az AP-ról nem tudok sokat, valami hasonló mint az OBE,nem? Örülnék ha valaki elmagyarázná. AP = asztrál projekció, igaz?? Igazság szerint alig hallottam róla valamit.
És a nyomás érzése a fejemben mitől lehetett? Sosem éreztem még hasonlót.

fortisbarat 2010.08.05. 12:00:56

A leges- leg első tudatos álmom ami a valóság tesztelés eredményeként produkálódott bennem , így történt .
Talán a Duna part közelében lehettem , már csak azért is , mert ott jár a hév , csak annyiban volt eltérő , hogy a sínek sokkal nagyobbak voltak , de lehet én voltam még túl kicsi vagy fiatal . A sínpár között álltam , mikor a távolban feltűnt a szerelvény . Rögtön beugrott a kérdés , ébren vagyok e , vagy álmodom . Ez már nagyon autómatizálódott bennem . Talán kellett egy kis bátorság , mert nem mozdultam a sínekről , A szerelvény sebesen közeledett egyre közelebb és közelebb . Most megtudom mi fog történni velem , ha elüt a hév , de ez csak egy álom , nem történhet semmi bajom , gondoltam . A szerelvény sebesen odaért , és én állva maradtam összeszorított fogakkal , szemem behunyva vártam , mi történik majd . Szinte megcsapott a légőrvény , mintha csak a szél fújna rajtam Keresztül , de Keresztül ment rajtam a hév és én ott álltam továbbra is , most már vigyorogva , mert roppantul élveztem , hogy megtörtént , tudatosodott bennem , hogy álom csupán az egész . Azért volt bennem egy kis félsz .
Ehem-ehem , azért ha lehet inkább más módját találjátok , mert megtörténhet , hogy az álom még sem az , hanem valóság van úgy hogy megkeveredik az ember és egy ilyen esetben ez elég kellemetlen következménnyel járna .

Zápor. 2010.08.05. 14:37:24

@fortisbarat: Köszi, hogy megosztottad. :-) Ugyanilyen kis vadállat voltam én is az egyik első TÁ -momnál: egy tetőről hallgattam ki egy fontos beszélgetést, több emelet magasan, aztán valamiért gyorsan le kellett jutnom, és nem volt időm lépcsőzni. Igencsak élethű ám több emelet magasból lenézni egy belső udvarra, ugyanúgy érzed a teret, meg a félelmet, úgyhogy ugyanolyan görcsösen szorítod a hófogót, mint a valóságban tennéd. Szóval, kapaszkodom a tető szélén, készülődöm ugrani.
- Biztos, hogy álmodsz?
- Igen.
- De ha mégsem, akkor nagyon meg fogsz halni, azt tudod?
- Igen.
- Akkor most?
- UGRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁS!!!

fortisbarat 2010.08.05. 19:39:53

@Zápor.: Félelmetes ! Mégis leugrottál .Nem tudom , talán mindenkinek kell egy ilyen kezdő löket , hogy átlendítsen valamilyen korláton .

fortisbarat 2010.08.05. 20:34:56

Ezt az álmot Kuszkusznak ajánlom , mondván mekkora ereje van annak , ha az ember valamit igazán kíván .

Álom kívánságra

Megfordult a fejemben , hogy leírom azok számára ezt az álmot , akik még nem repültek álmukban , de szeretnék átélni .
Egy egyszerű gyakorlat : Reggel 5 és 6 között lent baktattam a sötét utcán , és persze végeztem a szokásos gyakorlatot a tudatos álom előidézéséhez . Felszökkentem a levegőbe , és visszaestem . Felnéztem a csillagos égre és azt kívántam , bárcsak felrepülhetnék . Most szaladni kezdtem és újból felugrottam . Hmmm ! -nem sikerült . Nem baj , tettem még egy próbát , aztán tudatosítottam magamban , hogy a gravitáció az oka . Tehát ébren vagyok .
A jutalom ? Reggel visszafeküdtem még egy kicsit aludni , úgy 8 óráig , és szuper jópofi repülős álmom volt , új ötletekkel lendülettel , meg egyebekkel , hogy lehet sokáig fönt maradni . Nos csak ennyit szerettem volna mondani , aki sóvárog valami után , az álmában megkaphatja . Repülni kívánók , hát tegyetek egy-két gyakorlatot és nézzük az álmot !

fortisbarat 2010.08.05. 20:43:12

Ez itt egy nagyon kedves emlékem egy 2 évvel ezelőtti tudatos álmomról .

Rejtett világ 2008-03-19

Az álomban a párommal mentünk volna a villamosmegállóba , de észrevettem , hogy jön egy busz . Fussunk a megállóba , nézd , még van esélyünk , hogy elérjük , kiáltottam , és szaladni kezdtünk a busz felé . Kicsit fura volt ez a busz , mert előre föl kellett szállnom , hogy a páromat felhúzzam , olyan magason volt a lépcső , de ekkor még nem sejtettem semmit . Miután fönt voltunk , kezdtünk el gondolkodni , vajon , hová is visz minket ez a járgány ? Leszálltunk , ki tudja miért pont ott , ahol , de innentől egyedül folytattam az utat , hogy felderítsem hová jutottunk .Egy ösvény vezetett be egy tisztásra , a tisztáson állt egy nagyobbacska ház . Mondhatnám majdhogynem az egész tisztást elfoglalta . Végigsétáltam az épület mellett , körbe sűrű bozontos volt , aztán sziklák és rendkívül gyors folyású patakok . Patakok és zúgók minden felé . Aztán egy meredek szakadék . Gondoltam lenézek , és majdnem sikerélményem is volt , hála az égnek , sikerült elkapnom egy bozontos fa gyökerét , és visszatornáztam magam .Annyira hihetetlen volt ez a környék , lassan rájöttem , hogy most éppen álmodom .Amit ráébredtem , előjött a kísérletezgetős énem , és arra gondoltam , ha már így van , kipróbálom , hogy tudok e beszélni egy fával .Visszaemlékeztem , hogy entitassal nemrég , még ezt vitattuk , hogy lehet e az állatokkal , és a fákkal beszélni vajon ? .
Nos hiába is szólítgattam az egyik satnyább fajtát , nem jött válasz , de egyszer csak megjelent egy kisgyerek , talán 4-5 év körüli . Olyan érzésem volt , mintha azért jött volna , hogy a fa helyett beszélgessen velem . Megmutatta a ház környékét , a sebes-folyású patakokról beszélt , nézzem meg milyen hideg és milyen tiszta a víz .A távolban tíz emeletes házak látszódtak , valami lakótelep , meg országút , és azt kérdeztem a kissráctól , hogy lehet az , hogy ezt a helyet nem ismeri senki ? Hogy lehet az , hogy itt vannak ezek a csodálatos patakok , és senki nem látja , nem veszi észre őket ? A látvány érdekes volt ,olyannak tűnt , mintha két különböző világ lenne , és a két világ valahol a parlagon , a pusztán összefolyna . Nem tudom honnan vettem , de Biatorbágy villant be , mintha a lakótelep az ott lévő házak lennének .Szóval kérdeztem , hogy lehet , hogy nem ismerik ezt a helyet ? A gyerek azt válaszolta , azért , mert nem látják . Nem látja senki .Elsétáltunk az épület bejáratához , és bementünk az ajtón . Egy terem volt , kicsit félhomályos , innen két ajtó nyílott , jobbra és balra , de valami olyan érzés töltött el , hogy oda nem szabad benyitni , és már ide sem kellett volna ebbe az előtérbe . Mintha valami magánlak sértés lett volna , de ezek csak érzések . Mindegy kiléptem a házból és ismét egyedól voltam . Vissza felé vettem az irányt , amerről jöttem , és két bolondos alakba botlottam , akik megkértek , hogy küzdjek meg velük . Olyan birkózás félére gondoltak , de mondtam , hogy előbb küzdjenek meg egymással , aztán majd meglátjuk . Ezek olyan emberek voltak , nos nem tudnám kifejezni , de nem tudnám elképzelni őket a mi világunkban . Amúgy barátságosak . Itt hirtelen fölébredtem , a párom nem hagyott tovább aludni . Pedig mennyire szerettem volna még egy kicsit ! Mosoly !

Az álom normális álomnak indult , aztán tudatos álom lett belőle , legalábbis amíg a kisgyerekkel voltam abban a szakaszban , aztán sima álomként folytatódott tovább . Még hozzátenném útóljára , az emberek azért nem látják , mert nem képesek rá , vagy mert nem láthatják . Én miért láttam ? -na jó , persze csak álomban .

Ui : Azt hiszem talán azért jött a kissrác , mert a fa nem tudott beszélni .

Zápor. 2010.08.05. 21:03:19

@fortisbarat: ...ééés: technikailag a legfontosabb rész ebben: a "reggel visszafeküdtem még egy kicsit". :-)) Ha kap a szervezet min. 4 - 5 órát összefüggően, és aztán rövid szünet után visszaalszik az ember, úgy sokkal könnyebb a TÁ. (Szerintem.)

fortisbarat 2010.08.05. 21:11:40

@Zápor.: :) :) Tudod ez eszembe sem jutott közben , pedig nagy igazság lakozik benne .

theofil 2010.08.06. 06:30:19

@fortisbarat:

Ez a kívánság dolog bennem is felmerült és valamicske....tényleg csak valamicske eredmény van is.

Tegnap este - csütörtök este, aug. 5.-én - elhatároztam, hogy kikkel akarok találkozni az első tudatos álmomban...
Az álom nem volt tudatos, kissé elmosódott, de tényleg álmodtam az egyik illetővel a társaságból.
Ez jó jel, mert sikerült a kívánságot átvinnem álomba.

Ja. Repülni ésnszeretnék álmomban, normális körülmények között nem emlékszem repülésre.
Nekem már egy egész listám van arról kikkel szeretnék találkozni tudatos álmomban és mi célból...szerintem az ezirányú listagyártás is erősíti szándékot és közelebb visz a vágyott célhoz.

theofil 2010.08.06. 06:51:09

Tegnap felturbózva Tholey javaslatát a tudatállapot ellenőrzéséről létrehoztam az állandó gyanakvás állapotát.
Errő már írtam a karcban, de most részletezem.

Naszóval: nem olykor-olykor vágyom érdeklődni a tudatállapotom felől, hanem a folyamatos gyanakvás légkörében óhajtok tartózkodni.

Remélem, hogy ez reflexszerűen létrehozható, tegnap egész jól ment, csak akkor feledkeztem el róla amikor elmentem itthonról.
De ránevelem magam az örökös gyanakvásra.

A módszert Virág Elvtárs Hadműveletnek neveztem el, természetesen a Tanu Virág elvtársa után, aki az állig felfegyverzett "fiaival" látogatja meg Pelikánt akik azután sikeresen le is lövik a kompótokat a szekrény tetejéről.

"Az a gyanus ami nem gyanus,
az a gyanus ami nem gyanus!"

fortisbarat 2010.08.06. 09:12:16

Nagyon jó Kuszkusz , minél többet foglalkoztat a téma , análl hamarabb jön majd az eredmény .
Figyi a Gmail nézed néha ugye ?

fortisbarat 2010.08.06. 09:21:36

Sziasztok ! Néha az tudatos álmok kicsit sivárak .
Egyszer egy nagy füves téren álltam és sehol semmi sem volt , csak én és ez a horizontig tűnő mezó . Lehetne itt egy épület , gondoltam és fordultam egyet a tengelyem körül . Nocsak még ki sem mondtam és már ott is termett egy nagyon különös építmény csupa üveg , viszent az is kihalt és sivár .

Egy másik álmom is hasonló hangulatú volt .

Utópisztikus világ határai

Egy mesterségesnek tűnő nagy nagy füves teraszon / fennsíkon / haladtam a perem felé .Nagyon szép zöld volt a fű ,de túl tökéletes volt minden és túl szabályos .Itt ott kupola szerű építmények nőttek ki a terasz határán .
Elértem a széléhez abszolút függőleges nagy mélység .A távolban semmi sem látszódott csak a kékség . Akár egy kék függöny , vagy köd lebegett volna a horizonton .Aztán arra gondoltam látni szeretnék tovább ezen a kék ködön .Nem is kellett sokáig várni , a kékség feloszlott , és szürke kúp alakú hegyek voltak minden felé . Itt is minden túl szabályos volt , gondoltam is , ha bemenne az ember , biztosan eltévedne , mert minden kanyar annyira egyforma . Aha , és mi lenne , ha iránytűvel tájékozódnék ? jutott az eszembe . Nem nem lenne jó , a hegyek biztosan mágneses teret sugároznak , megbolondulna az iránytű közöttük . Nem marad más , mint Ariadné fonalát gombolyítani , az egyetlen út a visszatéréshez . Elgondolkodtam még egy kicsit , és visszaindultam a füves részhez .

Néha a tudatos álmok ilyenek , nekünk kellene megtöltenünk élettel ezért könnyebb az , amikor már adott egy eleven világ , amiben menet közben tudatosodunk .

theofil 2010.08.06. 09:44:30

Nézem....ha megtalálom.
De megyek.

Zápor. 2010.08.06. 11:04:46

@theofil: Sok sikert hozzá.
Van olyan érzésem, hogy könnyebben is menne, ez igensok energiát elvesz tőled, sztem, esélyesnek látom, hogy a tudatalattid önvédelemből szabotálni fogja a terved. Ha kb. állandó odafigyelést szeretnél kiépíteni, arra tökjó Traktor videója a közösségi falon: Egyszerűen - ahányszor átmész egy ajtón. Pl. Ha erre még egy napi pár perces irányított meditációval is rágyúrsz, amiben az elején tökjól megy, reflexből, külön energiaráfordítás nélkül, hogy ébren gyorstesztet végezz MINDEN ajtón átmenéskor, majd egy röpke előre-megélése annak, ahogy ugyanilyen automatikusan ugyanezt csinálod álmodban, és tadamm!! :-)) 5-10 perc irányított meditáció per nap, meg egy digitális óra a kezedre, hogy ajtónként rápillantva feltűnjön, ha nem stimmelnek a számok...

Zápor. 2010.08.06. 11:12:23

@theofil: Ez a listagyártás mekkora baromijó ötlet!! Kikkel és mi célból... És igen, biztos vagyok benne, hogy jót tesz, növeli az esélyt a TÁ-ra. És ráadásul az a fajta előhívó technika, ami nem mechanikus, hanem nagyon értelmes, az ember intellektusába kapaszkodik bele... Köszi a tipped!!

És természetesen, roppant kíváncsi vagyok a listádra!! (A nem publikus részére leginkább, de megelégszem a publikussal is..)

fortisbarat 2010.08.06. 11:49:09

Ez a lista tényleg érdekes . Engem is érdekelne .
Zápor az órás trükkről én is hallottam , :) :) :) kár , hogy nem hordok magamnál ürát . De az ajtós trükk is tetszik , talán még jobb , mint az órás .

theofil 2010.08.06. 15:58:48

Örülök, hogy tetszik a lista.
Sokat várok Virág elvtárstól is.

"Az a gyanus ami nem gyanus,
az a gyanus ami nem gyanus!"

Délután vérnyomásemelő teát fogok hörpölni, este meditációs zenét fogok hallgatni lefekvés után a kazettás diktafonomról és szóba állok a testnélküli léggel.

Van még valakinek ötlete?

theofil 2010.08.06. 16:00:39

@Zápor.:

Én a Virág eltárstól is sokat várok.

"Az a gyanus ami nem gyanus, az a gyanus ami nem gyanus!"

theofil 2010.08.06. 16:01:25

Azért írta kétszer mert először nem ment át és azt hittem eltünt.

fortisbarat 2010.08.06. 21:28:22

Ez egy olyan álom , ahol arra jöttem rá , hogyan kell teremteni és csodálattal néztem , a gondolatnak magának is mekkora teremtő ereje van .

Illúzió
Éjjel volt egy kis meditáció , a föld anyánk érdekében , egész jól feltöltődtem menet közben , meg a vizualizáció is elég jól ment ezen a teliholdas éjen . De lássuk az álmot .
A jövés menést nem tartom fontosnak , de az álmomban megint ott szerepelt egy tó . A partján volt egy kis csónak , és valahogy nagyon teremtő hangulatomban lehettem , mert azt kívántam , hogy legyen ott a csónakban a barátom , akiről amúgy fogalmam sincs ki az , nagyon úgy festett mint a sötét alak , csak nem éreztem belőle azt a megszokott kisugárzást , amit egyébként , de nem is ez a lényeg , hanem az , hogy megjelent és félig a vízben állva , mert a csónak megtelt vízzel .beszálltam a csónakba és elkezdtem kimerni a vizet . A barátom nem tudom hova tűnt menet közben , de már nem volt ott . Háát ennek a meregetésnek semmi értelme , gondoltam , ezt valahogy másképpen kéne megoldanom . A csuda tudja hogy csináltam , de már a parton álltam , és a csónak szépen lassan kiemelkedett és a víz szépen ki is folyt belőle .Amint a víz fölött lebegett , láttam , hogy vagy öt kicsi lyuk van a fenekén , eszembe jutott , ezt foltozgatni már nem érdemes . Akkor jött a második csoda , ezt sem tudom hogyan csináltam , de a lyukak beforrtak , mintha soha nem is lettek volna .
Ez nagyon klafa , tudok teremteni jöttem rá menet közben . A csónakból hamarosan a vízben lebegő dobozkát csináltam , ,majd eltüntettem és újra vissza . Aztán a dobozból ismét csónakot , de ez úgy sikerült , hogy a doboz nem tűnt el , hanem tőle vagy öt méterre megjelent a dobozomhoz hasonló csónak -féle . Na melyik az igazi ?-gondoltam és a csónak felé mentem . Te leszel az , mondtam , és közben a másik helyen a doboz ,meg a semmivé vált . Hát ez csodás , úgy megörültem neki , ezt valahogy a valóságban is kamatoztatni kéne , ki kéne próbálni gondoltam és aztán fölébredtem .

fortisbarat 2010.08.07. 19:10:30

Testetöltés
Néha az ember képes más emberekbe vagy álomalakokba beleköltözni akár egy megszálló szellem .
Ez egy rövidke tudatos álmom szokatlan észlelésekkel . .Nem befolyásoltam semmit , csak átéltem az eseményeket . Az egész arról szólt , hogy az utcán sétáló egyik emberből a másikba költöztem . Férfi , vagy nő , mindegy volt . Volt valamiféle szellemalakom , ködszerű , de testem nem igazán . Csak akkor éreztem testet , amikor beléköltöztem . De a személyiség az enyém volt , nem éreztem a másét .Érdekes volt mások testét fölvenni .és azokban mozogni .

metálfarkas 2010.08.07. 23:25:56

Bocsi hogy eltűntem egy kicsit, több helyen is voltam mostanában.
Forits nagyon érdekesek az álmaid. :) Az az álmod tetszett a legjobban aminek a Rejtett világ nevet adtad. Szeretem az ilyesmi furcsa, valótlan környékeket.

Én általában tengerrel, tavakkal, erdőkkel álmodok ha a tájakról van szó. A dzsungel, a mező és a havas táj saját választások voltak.
És a legutobbi üzeneted is nagyon tetszett, én is átéltem már ilyesmit tudatos álomban. Éppen a kedvenc énekesemmel beszélgettem amikor hirtelen fogalmam sincs miért egyszerűen csak belelebegtem. És benne voltam, az ő szemeivel láttam és nem láttam saját magamat. Megnéztem Bruce kezeit és olyan volt mintha az enyémek lettek volna. Érdekes volt........ Aztán hirtelen kiszálltam belőle.

Fortis az ajtó nyitogatást próbáltad már? Az ajtók mögött lehet látni mindig hogy mi rejtőzik. LEgalábbis nálam mindig így van. De volt hogy csak színeket láttam pl. az egyik ajtó mögött aranyló színt, volt egy ami mögött narancsszínt láttam, de emlékszek olyanra is ami mögött fehér szín volt. Ezek mind tömény színek voltak amiken nem lehetett átlátni. De én bátran bementem néhány ilyen ajtón már. SOsem volt mögöttük rettentő dolog. Ez az ajtó nyitogatás bizonyára neked is nagyon tetszene, mert ahogy elnézem te is sokszor álmodsz elég furcsa és érdekes dolgokat.

Annyira érdekesek ezek a tudatos álmok, szerintetek a normál álmok amikre nem emlékszünk azok is hasonlóak mint ezek? Mármint azokban is sok hasonló furcsa dolog történik mint hogy pl. átesünk magunkon egy teljesen ismeretlen szobában, vagy ajtókat nyitunk ki, valamikor nekiütközünk egy falnak valamikor meg simán átmegyünk rajta, belemegyünk más emberekbe, ilyesmik? :) :) Mert ha én visszaemlékszek azokra a normál álmokra amik nem merültek feledésbe, háát....... nem dereng ilyen sok furcsa dolog. Csak esetleg hülyeség, mint pl. amikor fagyistölcsérből ettem a sültkrumplit. Vagy amikor elég hülyeségeket beszéltek nekem. Viszont emlékszek normál álombeli repülésre is, és ez még azelőtt volt mielőtt tudtam volna a tudatos álmodásról.

fortisbarat 2010.08.08. 07:45:07

@metálfarkas: Én úgy gondolnám , hogy álmodunk alapállásban is ilyen érdekeseket .Néha még érdekesebb történeteket is , a tudatos álom jelentősége inkább csak az volna , hogy alakíthatjuk a cselekményt és a környezetet . De mondjuk a síma álomban nem történnek olyan dolgok , nincsennek azok a lehetőségek meg , jobban beleéljük magunk a környezet valóság képébe , hiszen olyankor nem nagyon jut eszünkbe , hogy átmenjünk a falon , vagy hogy beszélgessünk egy fával mert olyankor azt hisszük az a valóság és az itteni törvényszerűségeket áttranszportáljuk álmainkba is . Ennek némi ellentmondása a repülős álmok , bár akkor elfelejtjük a gravitációt és azt hisszük az a természetes . :) Tudatos álmokat azért szeretem , mert ismerjük a törvényszerűségeket és mégis megszegjük azokat , olyan ez mint egy lázadás a leblokkolt fizikai önvalónk ellen . Mert úgy vélem nem vagyunk azonosak a testtel annak kötelékeivel A szabad természetünket és önvalónkat próbáljuk felhozni a felszínre .

fortisbarat 2010.08.08. 10:24:25

Vannak álmok néha , amikor feltesszük magunknak a kérdést , mégsem jövünk rá , nem vagyunk benne biztosak , hogy tényleg álmodunk e . Ez is itt egy ilyen volt egy hamis ébredéssel egybekötve . :

Azt álmodtam , hogy felébredtem , és mivel még elég korán volt , arra gondoltam megmozgatom a tagjaimat és lemegyek a földszintre megnézem a postát .Így is történt , a lift hamar levitt . A postaláda tele volt mindenféle papírcetlikkel , egy két nagyméretű borítékkal ,amiknek feltűnt szokatlanul nagy méretük és alakjuk , de arra gondoltam , majd fönt kiválogatom és átnézem őket .Kiléptem a kapualjba , finom friss volt a levegő , kellemes . Ma szép napunk lesz ! Visszamentem a lifthez , két pasas szált ki éppen belőle . Beléptem , ekkor vettem észre , hogy valami nem stimmel , a nyomógombok egészen máshogyan néztek ki , modernebbek voltak , de nem nagyon foglalkoztam vele , megnyomtam egyet amiről sejtettem , hogy a 8-dik lehet .Nem sikerült , a lift megállt a 7-diken . Na nembaj , majd felsétálok egy emeletet , nem fog megártani .Ekkor jött a második meglepetés , az emelet helyén egy tetőterasz volt . Egy nagyobb terasz .Kicsit dörzsölgetni kellett a szemeimet , mert itt már zavart a fény , hiszen csak nemrég ébredtem föl .elballagtam az egyik irányba és kezdtem zavarba jönni . A ház egyik végén , amerre indultam még építkeztek , még nem voltak teljesen kész .Visszafordultam , a másik irányba mentem . Ekkor jött a következő csapás , a ház másik végébe befutott egy metróhoz hasonlító szerelvény . Egy két ember szált csak ki , és lementek a lifttel .Ekkor gondoltam először arra , hogy lehetséges lehet , hogy csak álmodom ? De nem , ez itt a valóság , hiszen az álomban nem gyötri ennyire a szemem a fény . Meg kéne kérdezni valakitől melyik város ez egyáltalán , de lemondtam róla , biztos hülyének néznek majd . Inkább lemegyek megint a kapualjba és jól körülnézek , odalent még minden stimmelt .Visszaszálltam a liftbe , kicsit zavarban voltam , fogalmam sem volt , melyik gombot kellene megnyomnom a sok közül . De a lift magától elindult szerencsére . Még mindig olyan fura volt a szemem dörzsölgettem egyszer csak kinyílott a valóságban és felébredtem .Semmi átmenet álomból egyből ébredés ! Ez szokatlan nekem .

metálfarkas 2010.08.08. 17:02:21

Nekem még sosem volt ehhez hasonló. Érdekes...........
meg az is hogy én sokszor normál álomban is tudom hogy álmodok, mert egyszerűen lehetetlenség az pl. hogy én újra az iskolában legyek amikor nyári szünet van, lehetetlen hogy egy autó mögött bújkálva bámulok egy olyan embert aki a valóságban is létezik de engem egyeltalán nem érdekel és ráadásul nem is ismerem. Tudom hogy este lefeküdtem aludni, és ami ezután következhet az csak ébredés vagy álom. Egyszerűen nem tudom már valóságnak hinni az álmokat. :)

fortisbarat 2010.08.24. 12:38:27

Sziasztok ! Ilyen még nem fordult velem elő , hogy egy álom alak és egy valós személy között közvetítenem kellene .Ime :
Micsoda hülye egy helyzet . Többször is felébredtem , de mindig ugyan arra a szép tengerparti részre tértem vissza .Valahogy elég fantasy íze volt a látványnak , a lábam bele merült a homokba és a szikrázó fehér homok szétfolyt a lábújjaim között , ahogy emelgettem .Valahová tartottam , talán haza , nem tudom , a lényeg az , hogy minden alkalommal találkoztam a parton egy lánnyal , aki azt mondta , hogy szeretne összeismerkedni a kollégámmal . Szóval az ebben a Valós világunknak nevezett világunkban . Azt is mondta , mondjam meg neki ,hogy szeretne vele barátkozni , mert szimpatikus a számára .

Háát reggel amikor találkoztam vele , óvatosan megkérdeztem , mi újság a barátnőjével ? Azt mondta szakítottak . Hmm , de hogy a csudába mondjam el neki azt , hogy az álomvilágomban volt valaki , aki szeretne vele találkozni ?
Aztán csak annyit mondtam , hogy azt hiszem , hamarosan lesz egy másik barátnője , mi mást mondhattam volna ?

fortisbarat 2010.08.27. 16:41:51

Szóval nem mindig célravezető a menekülés . Ezeket a történeteket Red kérésére írom , de mindenképpen tanulságos szerintem , olvassátok el kérlek őket .

Valamikor még az elején ,réges régen , amikor épp kezdtem megérteni mi is az a tudatos álom , akkoriban kergetett két alak heteken Keresztül előfordultak . Néha amikor tudatosultam , sokszor inkább elrepültem , vagy átmentem a falakon , jót nevetve rajtuk , hogy utánam jönni nem képesek . De egy idő után ráuntam már a menekülésre , és éppen egy szobában kerültem kelepcébe , nem volt hova tovább menekülnöm . Most nem mentem át a falon , hanem inkább szembenéztem velük , és rájuk kérdeztem .
Mi a fenét akarnak tőlem , miért kergetnek folyton ?
Erre a kérdésre annyira megdöbbentek , hogy csak ott álltak és nem tudtak kinyögni egy szót sem . Aztán felébredtem . Többé nem jelent meg ez a két alak .
folyt köv

fortisbarat 2010.08.27. 16:47:29

Ez itt egy másik alkalom , mikor szintén volt értelme a feladásnak , de a menekülésnek semmi . Az ébredések sem oldanak meg sokszor semmit , mert az álom folytatását hívhatjuk elő vele .

Két alak jött oda hozzám , valami épületek között mászkáltam , és az egyik se szó se beszéd hasba lőtt egy túlméretezett pisztollyal . Ez így nem jó , kezdtem az álmot elölről . Két alak jött az egyik rám akart lőni egy túlméretezett pisztollyal , de sikerült elrohannom , befutottam valami remisz félébe , de bekerítettek és az egyik hasba lőtt a pisztolyával . Na kezdjük még egyszer , nincs kedvem elpatkolni .Két alak üldözőbe vett , én berohantam a remiszbe , és elbújtam .Két irányból jöttek , be akartak keríteni ,de én ügyes voltam , és elgáncsoltam az egyiket , sikerült megkaparintanom a pisztolyát és gondoltam a másikat így könnyebb lesz elkapnom . Sikerült is volna , de a pisztoly üresen csattogott , nem lehetett vele lőni , a másik meg vigyorogva hasba lőtt és így megint vesztettem . Kezdjük újra gondoltam , és ismétlődtek a dolgok .Épp jött egy vonat , de nem sikerült elérnem a remiszből kirohanva , ott álltam védtelenül .Arra gondoltam , le van tojva az egész , jöjjenek már ide a fickók , lőjenek hasba , aztán el van felejtve az egész , majd valami mást tovább álmodom . De a fickók nem jöttek , nem lőtt le senki , így aztán fől is ébredtem , és ezzel az álmoknak annyi .
Az érdekessége a dolognak az a ráeszmélés , hogy ha túl vagyok az egészen , sem fog történni semmi , mert valami mást , valahol máshol tovább álmodhatom ..

fortisbarat 2010.08.27. 16:49:48

Ellenben a feladása a menekülésnek hasznos volt ebben az esetben is , mert többé ezek az alakok sem jelentkeztek .

metálfarkas 2010.08.29. 00:06:01

Fortis, nagyon érdekes. Tudatos álmainkban az ellenségek mind - mind a tudatalattink rejtelmeiből táplálkoznak. Én is párszor találkoztam már T.Á -ban ellenségekkel, volt hogy nagyon nehéz volt elbánni velük, de mindig nálam van ilyenkor a mágikus kardom. :) Aztán meg volt olyan is, hogy az ellenség még azt is megmondta, hogy milyen problémát is takar ő pontosan, de ha jól emlékszek ilyen csak egyszer vagy kétszer volt.

Hadd mesélljem el nektek a legutobbi (pénteki) tudatos álmomat, nagyon jó volt, tele furcsa és érdekes dolgokkal.

A furcsa vár, a sárkánygyerek (aki az anyjának hitt) és egy asztrális hely
Amikor álmodni kezdtem, egy várban találtam magam. pontosabban egy vár folyosóján. Sok ajtó volt a fal mentén, az egyiken kopogtam és az a sötétkék köpenyes, sötétkék csuklyás alak nyitott ajtót, aki egy régebbi álmomban azt mondta, hogy őt az égiek küldték, ő egy angyal és ő nem az én fantáziám szüleménye. Most is sárgák / aranyszínűek (?) voltak a szemei, de ezúttal nem vette le a ruháját, megmutatva ezzel angyali önmagát. Egy kis idő múltán megkérdeztem tőle, miközben körülnéztem a teremben: "Te az angyal vagy?" "Nem."-válaszolta az alak. Ahogy körülnéztem a teremben, ugyanaz a hely volt mint ahol megismertem őt, bár akkor angyalnak vallotta magát. Most is festett és megmutatta nekem a festményét. A festményen nagy dombok voltak, mögöttük egy tenger vagy tó volt és napnyugta volt a festményen. Láttam a festményen a pirosas égbolton egy apró kis rózsaszín szörnyecskét is, amiről a csuklyás alak kiselőadást tartott nekem, nem is keveset beszélt róla, de erre nem igazán emlékszek.Csak ezekre a mondatokra emlékeztem ébredés után: "Ez a szörny repülni is tud. De nincsen neki se keze, se lába, úgyhogy festek neki." És festett neki fehér kezeket meg lábakat. Utána tovább festegetett, én pedig megláttam a falon egy érdekes tányérszerű valamit, amin egy hipnózis - mintájú alakzat forgott. "Ez mi?"-kérdeztem miközben leemeltem a falról a furcsa tányérszerűséget. A csukylás férfi (?) csak ennyit válaszolt: "Figyeld." Figyelni kezdtem a 'tányért' de közben néha elnéztem másfelé is, nem akartam ettől a merev nézéstől felébredni. Hiszen annyira érdekesnek és misztikusnak ígérkezett ez az álom, kár lett volna ezért felébredni. Ahogy néztem a 'tányérban' kavargó hipnózis - féle mintát, először számokat láttam benne, aztán élénk színeket, aztán meg önmagamat. Letettem a 'tányért' egy asztalra, aztán nem is tudom miért, talán kíváncsiságból átsiklottam a falon. Vaksötét volt és olyan hullámokat és fényeket láttam, mint amilyenek a hipnagóg fények. Vagy legalábbis hasonlókat, de jóval élénkebbek és élesebbek voltak azoknál. Néztem őket egy darabig, össze vissza száguldoztak. Elrugaszkodtam a földtől és az egyik ilyen fény tetején értem földet. A fény száguldozni kezdett alattam, aztán meg hirtelen eltűnt. Rásiklottam egy másikra, azon is egy ideig szörfözgettem, aztán hirtelen ledobott magáról és visszacsapódtam a várba. A folyosón találtam magamat, szemben egy falon lévő képpel. Valami régimódi ruhában lévő férfi festménye volt a képen, de épp hogy megnéztem, odasiklott mellém a csuklyás alak. Ezt mondta nekem: "Elcsavarogtál. Kerestelek... Gyere velem." És a férfi elvezetett egy olyan terembe, ahol egy négyfejű, nagy kutya volt. Három feje valami vérebéhez hasonlított, a negyedik fej meg egy farkaskutya fejéhez hasonlított. Mind a négy fej vicsorgott, de a négyfejű dög csak állt egyhelyben. A csuklyás alak mutatott nekem egy másik 'tányért' ami a falon volt és mondta hogy nyomjak rá az egyik mintára. Ugyanis a tányéron különböző minták voltak: Havas táj, nap, felhők és esőcseppek, egy érdekes hullámszerű minta. Épp hogy megnéztem, gondolkodás nélkül a havas erdőre nyomtam rá az újjammal. Abban a pillanatban az egész terem jóval nagyobb lett és mindent elborított a hó, fenyőfák nőttek és esett a hó az égből. Megláttam hogy az egyik fenyőfa mögött valami aranyló szín van, ami világított. Odamentem és egy aranytojás volt ott. Felvettem a hóból és a tojás héja repedezni kezdett. Egy kis narancssárga sárkány bújt ki belőle és rám bámult a nagy, félig fekete félig kék szemeivel. Boldogan kiabálni kezdett, hogy "Anyu!" Ezt a szót folyamatosan kiabálva a nyakamba ugrott, aztán még mindig kiabálva, vidáman ugrált körülöttem. Ahogy néztem őt, szétesett az álom és normál álomba váltott át, homályosodni kezdett és csak arra emlékszek hogy egy nagyvárosban voltam és autók tetején ugráltam. Közben már egyre jobban a teljes bealvás felé tartottam, megpróbáltam felébreszteni magamat, ami egy kicsit nehéz volt.
Az ébredés után megpróbáltam ott folytatni az álmot ahol abbamaradt, és a vár folyosóján kötöttem ki. Egy falon lévő festményt nézegettem, amin egy halványkék szellem üldözött egy férfit. Megláttam közben, hogy a fal egy része kicsit odébb nem is olyan, mint amilyennek lennie kéne. Átlátszó volt, lehetett látni, mi van a fal mögött. Nem is mentem, hanem siklottam. Besiklottam abba a helybe és színes gombokat láttam a földön. Először a pirosat nyomtam meg, és minden piros lett. A levegő, a fal, én is, minden. Aztán megnyomtam a narancssárga gombot, akkor meg minden narancssárga színbe csapódott át. Aztán ahogy kisiklottam ebből a furcsa rejtett helyből, minden újra normális színű lett. Egy érdekes szőnyeget fedeztem fel a földön. Jobb és bal oldalon két hosszú sárkányminta volt rajta, a szőnyeg közepén pedig valami furcsa alakzat és egy kisebb sárkány volt. Aztán megláttam egy ajtót, ami fehéren világított. Bementem rajta és egy hatalmas fehér téren találtam magam, ahol az egész környezet élesen fehér volt. Volt egy szintén fehér domborulat, felmásztam rá és körülnéztem. Emberalakú szellemeket láttam néhány helyen. De ők is fehérek voltak, könnyedén, szinte teljesen beleolvadva a környezetbe siklottak, néhány még ijesztően visított is. Odafutottam az egyikhez és megkérdeztem tőle: "Hol vagyok?" "Egy asztrális helyen."-felelte az. Egy másikhoz is akartam menni, de ekkor már lebegve közlekedtem. Odajutottam mellé és megkérdeztem tőle: " Ti szellemek vagytok?" "Igen."- válaszolta a lény. "Én nem vagyok az."-mondtam neki. "Dehogynem."-vágta rá a szellem és a magasba szállt. Arca egyébként egyiknek sem volt, csak fehér emberi formák voltak. Ekkor felébredtem.

fortisbarat 2010.08.29. 07:06:32

@metálfarkas: Hú ha , aztamindenit micsoda álom !
Nagyon jó , hogy leírtad , élvezet volt olvasni . Nagyon profi vagy , hogy képes vagy ugyan azzal a személlyel álmodni és visszahívni ha kell .Ahogyan ezt az álommal tetted . Amúgy szerintem tele van az álmod szimbolikával , de ezt nem érdemes fejtegetni ebben az esetben , mert túl sok volt így egyszerre . A sárkánytojássos rész volt a kedvencem , ez erős jelentés szagú , valami komoly dolgot hordoz magában . És milyen érzés volt anyunak lenni ?
A végén jót mosolyogtam , tényleg azt hitted , hogy te nem vagy szellem ? Tudod jül , hogy mind azok vagyunk , így nem csodálkoztam az asztrál lény reagálásán . Nagyon nagyon összetett és klassz kaland volt , igazán profi vagy , igen ! És köszi , hogy leírtad !

metálfarkas 2010.08.29. 21:47:29

Milyen érzés volt a sárkány anyjának lenni? Hát........ elég hirtelen ért ez az egész. :) Szóval furcsa volt.
Persze hogy azt hittem hogy nem vagyok szellem. Elvégre arra gondoltam, hogy ez csak álom, és álmomban megjelent ez az asztrális hely. És én hozzájuk képest olyan húsvér emberi alak voltam........... Nekem nem fehér volt a testem, mint nekik.

"A sárkánytojássos rész volt a kedvencem , ez erős jelentés szagú , valami komoly dolgot hordoz magában" - ez érdekelne egy kicsit bővebben. Esetleg, ha kifejtenéd amit erről gondolsz és tudsz......... kérlek.

fortisbarat 2010.08.30. 08:19:54

@metálfarkas: Szóval a szellemesdi témára visszatérve egy kicsit , azt szerettem volna vele kapcsolatban elmondani , hogy az ember véleményem szerint nem azonos a fizikai testtel . Ha az lenne , akkor halálunk után valóban felbomlanánk , megszűnnénk létezni , kész , vége . Ezzel szemben a test inkább csak olyan , mint egy ruha , hogy tudjunk benne cselekvéseket végrehajtani . Szóval úgy gondoltam erre utalhattak a szellemek , hogy mindegy hol vagy , mit csinálsz , milyen formában vagy , akár ébren , akár álomban , akár egy asztrális térben , az ön valód mégis csak egy szellem . A formának ez esetben nincs jelentősége , hogy hasonlítasz e egy légies entitásra , vagy sem .
Az teljesen oké , hogy te másmilyen létezési formában voltál jelen , de a lényegen ez nem változtat .
A sárkány tojás ? :) :) Nem tudok sokat mondani , esetleg pár szót , de úgy érzem , jelentésében fontos lehet , mint szimbólum .
Vegyük alapul , mondjuk a tojást magát , ami valami fontosat tartogató csomag . Valami ami ígéretes , és amiből még lehet valami , valami fontos dolognak , az előszele .
Na és akkor , kikelt a tojásból egy sárkányfióka !!! :) :) A sárkányok leginkább a misztikum , a mágia , a tudás megtestesítői . Hogy te lettél az anyukája , jelképezhetné azt , hogy valami tudás birtokosa lehetsz , amin pl nem is csodálkozom annyira , ha mondjuk figyelembe vesszük a tudatos álom , vagy a test kilépés kategóriát . Szóval ígéretes a jövő , csak bánj vele tisztelettel , mint egy kisgyerekkel , akinek te lettél az anyukája , még ha az maga is a rettenetes sárkány :)

metálfarkas 2010.08.30. 11:46:47

Jó hogy elmagyaráztad ezeket. Ez a sárkánytojásos dolog elég érdekes.
"még ha az maga is a rettenetes sárkány :) " - Semmi bajom nincs a sárkányokkal. :)
Hát ennyire mélyen nem ástam bele magamat a témába az asztrális hellyel kapcsolatban, mint te. Inkább csak azon gondolkodtam, hogy az tényleg egy asztrális hely lehetett-e vagy nem? De végülis ha az volt, akkor az a test tényleg csak egy 'ruha' lehetett. Ilyen mély dolgokba nem szoktam magamat annyira beleásni, mint te.

metálfarkas 2010.09.06. 20:21:15

Akit érdekel egy furcsa, csodás asztrális hely, ahol én már többször jártam és még sosem hallottam hasonlóról, de egy könyvben is benne vannak hasonló élmények olyan emberektől akik halálközeli élményt éltek át és hasonlókat, akkor az ha akarja olvassa el ezzel az elvileg létező csodálatos hellyel kapcsolatban ezt a fórumoldalt ahová leírtam az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat:

atlantiszfenye.hu/forum/viewtopic.php?id=112

Biztos akadnak olyanok itt, akik az asztrálutazásért is lelkesednek, nem csak a tudatos álmokért. Szeretném átadni az ilyen embereknek az én tapasztalataimat erről a misztikus helyről és az összes eddig ismert okkal megmagyarázni a hely létezését. Hogy esetleg ti is kedvet kapjatok az ilyen felfedezésekhez.

Aztán itt van egy tudatos álmom, egy kis félős teknősről, nagyon érdekes volt. :)
Egy sebes sodrású folyón sodródtam, egy lécen ülve. Egy kis teknős felugrott a lécre, nagyon rossz idő volt, dörgött az ég és villámlott. A teknős annyira megijedt ettől, hogy bebújt a páncéljába, aztán amikor elmúlt a dörgés és a villámlás akkor kibújt a páncéljából. Aztán újra villám csapott le, ő megint a páncéljába bújt, én meg csak néztem őt. :) Milyen édes kis teknős, fél a villámlástól meg a dörgéstől. :) Kikerültünk egy tengerre. Az idő még mindig rossz volt, jött egy cápa is a tengeren és amikor a teknős meglátta, a kezeimbe ugrott, és közben bebújt a páncéljába. A cápa hamarosan lemerült a víz alá, szóltam is a teknősnek: "Már elment a cápa, előbújhatsz." A teknős lassan, félősen kidugta a fejét a páncéljából, miközben a tenyeremben volt. Hát a cápa megint előbukkant a víz alól, a teknős épp hogy meglátta, azonnal visszadugta a fejét a páncéljába. :D Aztán egy szigethez sodorták a hullámok a lécet, kiszálltunk a szigeten, a cápa ott volt a part mellett a vízben, a teknőst letettem a szigeten a fűbe, elköszönt tőlem és nagyon gyorsan elhúzta a csíkot. :) Olyan kis édes állatka volt........... mindentől félt és belemenekült a kezembe is amikor jött a cápa. :))))
Ez Hasonló mint az az álmom amikor a kis sárkány kikelt az aranyszínű tojásból amit a kezemben tartottam. Csak ő éppenséggel nem félt, hanem azt hitte hogy én vagyok az anyja, mert az én kezeimben látta meg a napvilágot. Egyre jobban kedvelem az ilyen álmokat. :)

fortisbarat 2010.09.07. 19:11:29

@metálfarkas: Véleményem szerint oka van az efféle álmoknak . Ráfoghatnám részből , hogy :
-az emberektől való elfordulás
-a szereteted kimutatásának nehézségei ,
-vagy egyszerűen csak szereted a természetet és annak minden lakóját . Mégis úgy tűnik az állatok jobban megértenek , ezért könnyen feléjük fordúlhatsz .

fortisbarat 2010.09.14. 17:08:04

Itt lenne egy példa , mikor az ember kényptelen szövetségre lépni az ellenségeivel . De úgy is mondhatnám talán önmaga sötét oldalával .
Belső szövetség ? 2009 06 .27

Leírjam ezt a mesét ? Egy zegzugos , folyosós , termes , alagutas , nagycsarnokos , kastély ? Erőd ? föld alatt és feletti , épületben jártam , és harc volt közöttünk a fehér és a fekete oldal között ./ átvitt értelemben , fehér és fekete /. Az alagsorok már a miénk voltak , a sötét oldalt felzavartuk valamilyen felsőbb szintre . Itt valahogy kiegyenlítődött a küzdelem , sem ők nem voltak képesek lejönni , sem mink nem akartunk feljebb merészkedni , veszélyes lett volna . Magunkat nem tudom hová sorolni , de a sötét oldal , tele volt gonosz mágusokkal , nekromantákkal , és goblin szerű lényekkel . Aztán küldöttség érkezett a sötét oldalról , hogy tárgyalni szeretnének egy fontos ügyben . Vállaltam , hogy felmegyek közéjük , és megtudom miről van szó . A vezérükkel beszéltem , aki azt ecsetelte , hogy a kastélyunkat meg akarja kaparintani , valami harmadik erő , egy számunkra ismeretlen faj , aki lenézi és semmibe veszi mind a sötét és mind a fehér erőt . Hosszasan töprengtem , de válaszadásra nem került sor , valahol a kastély erődön kívül találtam magam , egy társammal , hogy melyik oldalhoz tartozott nem tudom , de utólag elképzelhető , hogy a sötét erőt képviselte . A betolakodók , már elfoglalták kastélyunk egy részét , és épp felemelték a vár hidat , mikor hírtelen békává alakulva felugrottunk rá , hogy észrevétlenül vissza bejuthassunk . Ugrott a kép és egy teremben voltunk , ahol ennek a harmadik erőnek a képviselői voltak . Én errébb álltam , a goblin kicsit odébb . Nem tudom az idegeneket hová sorolni , ember szerűek voltak , de számomra mégis idegenek .Aztán jött egy nőnemű lény , aki a goblinra szinte rámászott , elég perverz volt , gondoltam ha idejön hozzám , biztos lehányom . Szegény goblint szinte sajnáltam , de nem tudom végül is mi lett a szövetség , mert itt az álom véget ért .
Álomfejtőként arra gondolnék , hogy ez talán a dualitás . De mi lehet a harmadik erő ?

Talán az álomból nem sok derül ki , az átváltozás az menni szokott nekem :) akár egy békává is , de nem is ez a lényeg , hanem az , hogy azóta valóban sok minden megváltozott , ha az álombeli kalandokra , belső énemre gondolok .

fortisbarat 2010.09.14. 17:09:20

@fortisbarat: Ezzel csak azt szeretném példázni , hogy az álmok hatással vannak énünkre és hozzájárulnak a holnaphoz .

fortisbarat 2010.09.17. 17:20:40

Rendben , leírom ide is ezt az álmom , azt jelképezve vele , mekkora ereje van a hitnek még egy tudatos álomban is .

A felszentelt pap ?

Valami templomváros félében voltunk álmomban kirándulni ,fönt a hegyek között . Csupa szakadék , meg szép erdős táj vette körbe . Az egyik épület a másikba nyílott , így udvarok sem nagyon voltak , inkább nagyobb fedett termek . Valami történt , valami rossz . Vulkánkitörés , vagy földrengés , nem tudom , de nagy volt a pánik , mindenki menekülni próbált . A baj az volt , hogy nem volt hová , az épületegyüttest valamiért nem lehetett elhagyni .Mi egy páran egy fiatalabb pappal próbálkoztunk az egyik irányba , de csődöt mondott a tudomány ,mintha földcsuszamlás zárta volna el a kapuk túloldalát . Így bolyongtunk egy darabig , aztán jött a cikisebb rész !
Elkiáltottam magam , hogy én vagyok az új felszentelt pap és akinek van hite , az jöjjön utánam .Valami botféle is volt a kezemben , amit magasra tartottam , hogy mindenki jól láthassa , ki szólt . Hmmm! "Új felszentelt pap ? "Nem éreztem vallásos jellegét , nem tudom mit jelenthetett ! Azt mondtam , csak akinek igazán van hite jöjjön utánam , mert az út tűzön , vízen , és falakon át fog vezetni .Elindultunk , voltak akik követtek , de sokan nem .
Az egyik kanyarban nekimentem a falnak , és símán átmentem rajta , mintha csak függöny lett volna .Hú ez érdekes , magam is meglepődtem .Nos talán itt van jelentése a hitnek , hogy minden akadályt le lehet győzni . Többen visszamaradtak , akik képtelenek voltak átjönni a falon , de azért sokaknak sikerült .Emlékszem még valami tüzes helyszínre is , de a lényeg az , hogy kijutottunk a szabadba , megmenekültünk .Ekkor váratlan ötletem támadt és vissza indultam . Kérdezték is , hogy miért , de csak azt tudtam mondani , talán valamit lehetne kezdeni a többséggel is , akik még bennragadtak és eztán visszamentem .
Fölébredtem .Egy kicsit ciki , de azért leírtam , had mosolyogjatok .

metálfarkas 2010.09.23. 21:54:54

Igen Fortis, ezeket már olvastam az atlantisz fórumon.
Ezek az álmok nagyon tetszenek nekem, főleg az utolsó a felszentelt pap. :) De nem ciki, dehogyis az, rám egyszer azt mondta egy nő amikor álmomban farkas voltam, hogy "szent állat." Csodálkoztam is, elég rendesen. Aztán elindult, maga melett ment a lánya én pedig követtem őket, mintha muszáj lett volna. Egy faluba mentünk el. Szóval dehogyis ciki ez. :)

Én leírom nektek egy nagyon jó és csodás élményemet a belső énemmel kapcsolatban, a vele kapcsolatos legérzékenyebb pillanatomat. Viszont ez a szép álom végül rémálommá változott sajnos. Be is ijedtem rendesen, amikor találkoztam a halállal.

Az álom:
...Sétáltunk a hegytetőn, aztán lehajoltam a kissráchoz. (Ő álmaimban a belső énem) Megkérdeztem tőle azt, amit már egyszer megkérdeztem tőle, de most újra meg akartam:
-Miért vagy ilyen kicsi?
-Mert ilyen a lelked. És mert sok sérülésem van. A lelked legmélye jámbor. Azért vagyok ilyen kicsi és még aranyos is.
És a kissrác megölelt. Hirtelen valamiért nagy szeretetet éreztem iránta, nem tudom miért. Nagyobb szeretete éreztem iránta, mint valaha. Rátettem a fejére a kezemet és minden hozzá fűződő hasonló emlék eszembe jutott. Volt már párszor hogy így megölelt. Volt már olyan is hogy sírdogált, amikor én magam depressziósan süllyedtem álomba. Minden hasonló eset vagy amikor mosolyt láttam az arcán, eszembe jutott. Egyre hatalmasabb szeretet éreztem iránta. És könnyezni kezdtem az álmomban is a valóságban is. Azt hittem fel fogok ébredni attól hogy kifolyik a szememből a könny, de nem ébredtem fel. Nem is tudom, miért történt meg ez. A kissrácnak is könnyes lett a szeme és ezt mondta:
-Ha én léteznék a valóságban, mármint fizikai formában, mint pl. a te öcséd, vagy egy barátnőd öccse, szóval ha ez így lenne és ismernénk egymást, akkor engem te nagyon szeretnél. Még játszanál is velem.
Milyen kedves dolgokat mondott nekem. Leültünk a hegy szélére. De ekkor mintha lekapcsolták volna a villanyt, vaksötét lett aztán egy nőt láttam aki mellett ott állt a kaszás. A nő feküdt, körülötte és alatta vértócsa volt, itt - ott vágások voltak rajta, a kaszás pedig belécsapott a kaszájával. Kezdtem beijedni.......... Rohanni kezdtem és visszajutottam a hegy tetejére, de a kaszás követett oda, és üldözőbe vett.
-Ki vagy te?
-A kaszás.
-És mit akarsz tőlem?
-El akarom venni az életedet!
És csak száguldott utánam, a kaszájával felém csapkodott és a magasba emelte azt. Aztán úgy döntött, hoy inkább a kisfiút fogja bántani. Odasiklott hozzá és sarokba szorította. Gyorsan odafutottam, amíg a kaszás felemelte a kaszáját, kézen ragadtam a fiút és elrántottam őt. Kézenfogva futottam vele, de a kaszás üldözött minket továbbra is. Megkérdeztem a fiútól:
-Te tudod, mit akar ez, és kicsoda ő?
-Nem.
Amilyen gyorsan csak tudtam, felébredtem. Aztán vártam 10 percet és megpróbáltam újra álmodni. Minden sajnos ugyanott folytatódott. A kaszás viszont már nem mögöttünk hanem előttünk állt. Gyorsan futottunk odébb, volt ott egy fénylő kapu, belefutottunk és vaksötétbe érkeztünk. A kaszás is át akart jönni de én vastag fémlapokat csináltam a teleport elé. Rengeteget csináltam már, de a kaszás szétrobbantotta az egészet. Hát én és a fiú megint futásnak eredtünk. A halál pedig ezt kiabálta: "Ha elkaplak téged soha nem fogsz felébredni! Soha!" Megint nagyon gyorsan felébredtem, megint szándékosan.

Talán nem kellett volna előle elmenekülni............ Dehát annyira erősnek tűnt............... Néha eszembe jut ez az álmom, és azóta nem találkoztam a halállal. Lehet hogy a félelmeim összegyúrva testesültek meg az ő képében. Már bánom, hogy nem kérdeztem meg tőle azt is, hogy meg tudnánk-e egyezni? :/

fortisbarat 2010.09.24. 07:06:14

@metálfarkas: Nem , ővele soha nem lehet megegyezni . Én is találkoztam már vele jó párszor , de ő nem a halál , mert a halálnak nincsen személyisége . Ő ettől sokkal rosszabb olyasféle nárcisztikus entitás , aki megjelenésével félelmet akar kicsikarni belőled .
Végül is nekem úgy tűnik , mintha az egész egy stoptábla lenne , ne folytasd tovább , állj meg a fejlődésben , mert nagyon túlhaladod magadat . Tehát veheted ezt támadásnak , az álmainkba úgy vélem belefolyhat a külső világ , nem csak magunknak teremtjük meg az álomképeket . Ezt úgy értem , hogy az álmok síkja jó helyszín találkozni pl az elhunytakkal . Sajnos az ilyesféle ellenséges entitások is megtalálják a maguk szerepét . A lényege az eltántorítás , és az , hogy félj !

metálfarkas 2010.09.24. 16:39:11

Most hogy ezeket mondod és belenéztem az álomnaplómba........... Ez a kaszás azután az álmomban bukkant fel miután jártam azon a helyen, amit már mások is láttak akiknek halálközeli élményük volt. És én erről a helyről még az álom előtt nem hallottam, csak utána. Rögtön az azutáni álmomban jött ez a kaszás. Aztán az azutániban pedig jött Christofer........... és onnantól fel sem tűnt még jóideig hogy mekkora bajban vagyok. Kinéztek maguknak azon a helyen, az a lényeg.

metálfarkas 2010.09.28. 15:51:33

De érdekeset álmodtam reggel. Egy hajón voltam, ami mindenkit máshová vitt.

Engem a Fények szigetére vitt, ahol angyalok voltak és egy kis tigris volt, egy fiút és a szüleit Philadelphiába (remélem jól írom) vitte a hajó, egy férfit pedig a Halál szigetére vitt a hajó. Ő nagyon szomorú volt és mondta hogy már csak pár perce van vissza, és a Halál szigete feketén fénylett, ott kiszállt a hajóról és mi tovább mentünk. A kapitány olyanról magyarázott, hogy mindenkit máshová visz a hajó és hogy életének egyik nagy pontja a helyszín és a történések. A kisfiút és a szüleit azért vitte Philadelphiába a hajó, mert ott kibékültek a fiú testvérével, akivel már isten tudja mióta haragban voltak. És később kiderült hogy az alig 9 éves kissrác testvére össze is házasodott valakivel Philadelphián. Szóval ezek tényleg nagy dolgok voltak. Minden emberrel jelentős dolgok történtek. Azt a férfit sajnáltam nagyon, akinek meg kellett halnia.
Én a Fények szigetén angyalokkal találkoztam (az egyik ugyanúgy nézett ki mint én, sőt állítása szerint ő az őrangyalom) és egy kis tigrissel is összefutottam aki egy pillangót kergetett, reménytelenül.

Aztán felébredtem, de folytattam az álmodást. Már egy kikötőnél álltam, a hajó ott volt a vízen és az utazásnak vége volt. Micsoda út volt.......... A kisfiú és a kapitány is ott voltak, a kissrác elújságolta hogy a testvérével kibékültek a szülei, és hogy a testvére összeházasodott valakivel. Aztán szaladt a szüleihez a buszhoz. A kapitány pedig azt mondta nekem hogy: "Ezt az utazást nem mindenki élte túl." Arra a szerencsétlenül járt férfira gondoltam, akinek a Halál szigete volt a sorsa. Vagy volt más is aki meghalt? :/

Aztán meg bementem egy boltba, ahol egy csomó érdekes dolog volt. És egy buddhista férfi volt az eladó. :) :D Micsoda bolt volt........... :) :) Voltak ott könyvek, tükrök, kisebbek - nagyobbak, volt ami tiszta fehér volt, volt ami tiszta fekete volt, volt hipnózist sugárzó gömb is, totemek, szerencsehozó üveg figurák, amikből én megvettem egy farkasos üveg figurát, 200 Ft volt. :) Aztán amikor kimentem az utcára, jött egy fura alak, aki egy utcáról érdeklődött, hogy hol van. Azt mondtam neki hogy álmodok és nem tudom. :) Aztán felébredtem az ébresztőórára mert sajnos suliba kellett menni.

Érdekes álom volt és nagyon tetszett. :)

fortisbarat 2011.06.03. 11:57:31

Álmodtam valamit , nem emlékszem már mit , csak részletekre . Aztán amikor már nem álmodtam találkoztam a ligetben a bűtyámmal és egy jó barátommal . A barátomnak nagyon megörültem , mert megerősítést vártam tőle , hiszen ő is szerepelt az álmomban , így faggatni kezdtem : Tudod , tudod te is láttad azoknak az embereknek milyen fura sisakjuk , vagy kalapjuk volt a fejükön , láttad , hiszen te is ott voltál !!!!! Aztán leesett a tantusz , rájöttem , hogy akkor azt csak álmodtam , és most ébren vagyunk , így ő nem láthatta , mert csak mint szereplő volt jelen az álmomban . Ezt el is mondtam neki aztán , meg bocsi , meg minden , azt hittem , nem álmodok , az a valóság . Aztán kiderült ez a valóság és az csak egy álom volt . Micsoda pofát vágtam aztán , mikor kiderült hogy most valóban felébredtem és itt vagyok az ágyamon és ez itt most a valóság .
Ez a valóság 3 szintje lehetett , mint álom hamis valóság , aztán álomban az álom , ami megint hamis valóság ., aztán most itt ez a valóság , mekkora poén lesz , ha kiderül majd , hogy az életnek nevezett valóság sem más , mint egy hosszabb álom .

pencroft 2011.06.23. 12:00:09

Szóval részletesebben a lázas éjszakáimról: A rendszeres tapasztalatom az, hogy ha lázam van, akkor egész éjjel negyon furcsa félálomszerű gondoloatok foglalkoztatnak.

A legutóbbi élményem a következő: az járt a fejemben, hogy van városoknak valami "hálózata", ami segítségével riasztják egymást, ha járvány van, és ezért nincsen veszély, még akkor sem, ha én beteg vagyok. Reggel ébredéskor aztán kezdett lassan derengeni, hogy ez az egész képtelenség, és hogy én tulajdonképpen egyedül vagyok, senki nem tud arról, hogy lázasan feküdtem. (Aztán szerencsére délre már nem volt semmi bajom.)

Az elméletem ennek a gondolatnak az eredetére a következő: aznap elég sokat játszottam egy netes flashjátékkal, amiben egy csomó összevissza vonalat kell eltalálni egy golyóval. A vonalak "hálózata" (amit egy hipnagóg képként mintha láttam is volna) lehet felelős a városok "hálózatáért". Az pedig, hogy járvány miatt "aggódtam", attól lehet, hogy nagyon meglepődtem, mikor vacogni kezdtem este tiezenegykor, mielőtt aludni mentem volna; nem tudtam mire vélni ezt a hirtelen (valószínűleg) lázat (nem is mértem).

Egy régebbi élményem (gyomorrontással forgolódva, hogy már a legoptimálisabb testhelyzet megtalálása is gondot jelentett, nem még az igazi alvás), hogy az járt a fejemben, hogy valami régi kacatokból kell összerakni használati tárgyakat, és hogy "így nem lehet élni", hogy nem lehet szeméttel pótolni a tárgyainkat...

Egyszer meg az is előfordult, hogy az éjszaka közepén, mikor wc-re mentem, aközben gondolkodtam azon, hogy hogyan fogunk kijutni valami csónakból :-)

pencroft 2011.06.23. 12:09:31

Hasonló absztrakt és képtelen gondolatok valószínűleg mindenkinek minden éjjel járnak a fejében elalváskor. A meglepő az, hogy lázasan ezek a gondolatok egész éjjel kitartanak, sokszor reggelig. Bár nem értek hozzá, de érdekelne egy közérthető magyarázat, hogy milyen agyi-élettani folyamatok állhatnak emögött.

Úgy értem, hogy pl. tudják, hogy a deja vu érzés és az alvásparalízis egyik jellemzője, az idegen jelenlét érzete (én még nem tapasztaltam) kiváltható bizonyos agyterületek elektromos ingerlésével, vagyis valószínűleg azok a területek felelősek az érzetért. Kiváncsi lennék, hogy az elalváskori fura gondolatok hogyan keletkeznek (a "gondolkodó rész" még aktív, de a "logikus-kritikus rész" már nem? ).

Valami nagyon tudományos cikket láttam arról, hogy mesterségesen lázat idéztek elő kísérleti alanyoknál elalvás előtt. Annyira részletesen vannak leírva a kísérlet körülményei és annyira tudományosan a következtetések, hogy nem bírtam még csak beleolvasgatni se, de valami olyasmiről lehet szó, hogy a láz nem tesz jót a REM-ciklusoknak.

Ezért elképzelhetőnek tartom, hogy láz esetén az elalváskori absztrakt gondolatok azért tartanak ki reggelig (és emiatt emlékszem is rájuk), mert nincsenek igazi álomszakaszok, amik "kitörölhetnék" őket.

De az agy láz esetén tapasztalható alvási furcsaságairól semmit nem találok.
süti beállítások módosítása