Álomidő - a tudatos álmodásról

Hogy inspiráljon. Téged. Engem. Trükkök, tapasztalatok, élmények. Mert megtanulható. Lehetséges úgy elaludni, hogy közben tudatodnál maradsz, és amikor álmodni kezdesz, tudod, hogy épp álmodsz. És akkor... Bármi. Csak így egyszerűen: bármi, amit képes vagy elképzelni. Olyan valóság mint a "kinti", csak szót fogad neked. Mit szeretnél? Mi a három legféltettebb vágyad? Nem baj, ha lehetetlen. Nem baj, ha sose mondanád el senkinek. Utakat keresek arra a bolygóra, ahol az utazót élete legkülönösebb bulija várja. Érzed? :-) Jössz? :-)

Utolsó kommentek

  • álomontológus: Sziasztok! Nem tud valaki Záporról? Én nem voltam tagja az Álomműhelynek, de érdeklődve olvastam ... (2012.09.21. 14:31) Berobbanás
  • kergezerge: Ezt most hirtelen nem olvastam végig, csak erre guglizódtam, majd visszatérek, most csak annyit sz... (2012.04.05. 16:27) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • Zápor.: Jó, jó, jó!! :-) Próbálkozz vele, Fortis! Örülnék ha láthatnám az álomrajzaidat! Az se baj, ha csa... (2011.09.05. 11:46) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • fortisbarat: Nekem tetszetősek ezek a rajzok . Na csak a kézügyesség , azzal van számomra a baj . Kétbalkéz :) ... (2011.09.03. 15:46) Képek, tisztelet, játék (ismét :-D )
  • fortisbarat: Hú aztamindenit , de jó ez a kép ! És az álom maga is . Ezt a képet te festetted ? Nagyon tetszik ! (2011.08.24. 06:57) Zöld-arany falu és kerekasztal
  • Utolsó 20

Ő-csökkent Lótetűsége tizennegyedik Rovátka Király

2011.03.16. 22:41 Zápor.

Mostanában álomemlékezetre gyúrok. És - úgy tűnik hogy csak ettől - kb. minden másnap van tudatos álmom.

:-)

Nem várt mellékhatás.

:-)))

Az egyik. De ugyanígy nem várt kellemes jelenség, hogy ismét rádöbbentem, milyen sűrű, élénk humora van az emberi tudatalattinak.

A jó hír: Hogy minden bizonnyal a Tiédnek is!!

:-)))

Az elmélet: Ha valaki BÁRHOGYAN eléri, hogy naponta legalább három - négy teljes, hosszú álomra emlékezzen egy átlagos alvásidő alatt, azzal több mint a fele utat megtette a rendszeres tudatos álmodás felé. Tapasztalataim szerint akár önmagában is elég lehet pár naponta egy-egy spontán tudatra ébredéshez álom közben.

Az egyik kulcs:

Álomnapló.

És hogy minden legyen benne, ami előre visz, de hagyd ki ami már visszahúz: na AZ igazi művészet. A jutalom azonban megéri a kísérletezésbe fektetett időt: finomodsz, csiszolódsz minden alkalommal; és az álmaiddal együtt dolgozni igen-igen szórakoztató csapatmunka tud lenni.

Szóval: Amikor MINDEN áldott napodat úgy kezded, hogy már többször is megmártóztál a saját tudatalattid intelligenciájának, humorérzékének, éleslátásának (stb, stb..) közvetlen megtapasztalásában, az remek alaphangot ad a napnak. Az a sok életerős, természetes tehetség, mind ott van a koponyádban, letagadhatatlanul, attól függetlenül, hogy fogod -e aznap ébren is használni vagy sem. Légy büszke és elégedett, és igen, nyugodtan legyél hiú: az a rengeteg kreativitás, aminek a termékei reggelre színes, eleven karnevállá sokasodnak a fejedben, az TE VAGY!!

Igen, TE!!

:-)))

Olyan egyszerű!

Nem kell teljesíteni, nem kell újat létrehozni, nincs szükség rá hogy bármit is tegyél: úgyhogy nincs mibe belebukni! Itt kivételesen úgy kapható a ragyogó bizonyítvány, hogy nem kell vizsgát tenni előtte: a kitűnő eredményeket nem eléri az ember, hanem egyszerűen megtörténnek vele, ha akarja, ha nem. MINDEN éjjel!

Ne tégy semmi mást, csak figyelj. :-)

A címszereplő Rovátka Királyban egyébként az a különleges, hogy meg se jelent! Annyira lényegtelen, sokad rangú apróság volt egy abszolút esemény- és humor-dús álomban, hogy épp ettől maradt meg a fejemben. Valakivel beszélgettem, egy teremben, a párbeszéd, az érvek, a logikai mérkőzés (köztem és... köztem), a gyors álláspontváltások, mind együtt sem kötötték le eléggé az agyamat hogy ne kezdje el még pluszban szórakoztatni saját magát: az alkudozás kellős közepén, tök mellékesen "fél füllel" meghallottam, hogy a hátam mögött valaki épp bejelenti az újonnan érkező vendéget: "Ő-csökkent Lótetűsége tizennegyedik Rovátka Király!"  Némi futó derültséggel épp csak tudomásul vettem, hogy mi zajlik a háttérben, és folytattam a megkezdett társalgást. Aztán pedig egész nap nem ment ki a fejemből a jeles férfiú neve, épp amiatt, hogy olyan kivételesen semmihez de semmihez nem volt köze az álomban. Különálló kis szikra volt, csak mert... csak. Ennyi a magyarázat. :-)

Hülyeség?

Az nem kifejezés.

Kell?

Nagyon kevés dolog kell ennyire:

Minden egyes egészséges ember fejében olyan csoda lakik, amit ha jobban ismerne, sokkal jobban szeretné saját magát, és sokkal jobban bízna a képességeiben. És ez szerintem nagyon kell.

 

 

"You're only given a little spark of madness.

                You mustn't lose it."

 

                                                            Robin Williams

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: álomfelidézés

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosalom.blog.hu/api/trackback/id/tr172745857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása